Lars Olav Hustad og John Arvid Svindland
(Foto: Per-Kristian Bratteng)

Lars Olav Hustad og John Arvid Svindland Foto: Per-Kristian Bratteng

Debattinnlegg:

En gledens dag for Rauma!

Onsdag morgen offentliggjorde regjeringen en kjempegod nyhet for Rauma og hele regionen; HV-11 videreføres. Det var i fjor høst at regjeringen og Ap ble enige om at HV-11s «skjebne» skulle avgjøres når landmaktstudien var ferdigstilt. De tre partiene mente at det var et stort behov for en grundig gjennomgang av hele Heimevernet og andre grener i Forsvaret. I forrige uke var man kommet så langt i studiet om Heimevernet, at man da kunne trekke konklusjonen om at HV-11 skulle videreføres som i dag, basert på en militærfaglig vurdering. Statsråd Ine Marie Eriksen Søreide besluttet da at konklusjonen kunne offentliggjøres før resten av utredningen var ferdigstilt. Derfor ble det onsdag morgen presentert at HV-11 skulle videreføres.

At presentasjonen kom nå like før valget har provosert opposisjonen. Jenny Klinge i Sp sier til Åndalsnes Avis: «Jeg tror ikke folk skal kjenne seg trygg på at denne entusiasmen for HV er så stor som den framstår noen dager før valget. Problemet er at jeg kan ikke tro at det er ektefølt».

Hva vi i Høyre føler, skal jeg ikke bruke så mye tid på, men at det er kommet fram i landmaktstudien at HV-11 bør videreføres, er det som betyr noe. Følelsene mine er ikke avgjørende for mitt standpunkt i denne saken. Men at entusiasmen og gleden i denne saken er ektefølt – det kan jeg forsikre deg om!

Videre sier Jenny Klinge til avisa: «Det er ikke nødvendig med utredninger hit og dit når det er så opplagt at HV må bestå». Hun mener altså at det ikke er nødvendig med utredninger, man bare føler ting er viktig og riktig. Vi er opptatt av at beslutningene som skal tas, må være fakta- og kunnskapsbaserte og gjennomtenkte.

Uansett politisk ståsted og oppfatninger så er i hvert fall Raumasamfunnet meget glad for beslutningen til Regjeringen. Beslutningen ble altså tatt i forrige uke, og at det kommer før valget er selvsagt ikke tilfeldig, men hvilket parti ville ha reist opp på Setnesmoen to dager etter valget og fortalt denne store nyheten?

Mer å lese på Åndalsnes Avis:
Siste nyheter

Debatt

Takk til alle som stemde SV

"Folk i Møre og Romsdal hadde fortent ei kunnskapsrik og engasjert dame som Yvonne Wold på Mørebenken."

Debatt

Takk for stemmene dine

Pensjonistpartiet lover å komme enda sterkere tilbake.

Debatt

Motorveiregjering? Nei takk!

"Det siste innlegget fra Høyre-duoen er derfor nok et godt forsøk på solid villedning ei uke før valget."

Debatt

Veiene skal bygges – ikke forfalle

"Det kan hende SV har en god samferdselspolitikk for noen, men det gjelder ikke befolkningen i Møre og Romsdal."

– Har tro på sentrum

Kjøpte forretningsgård på Åndalsnes.

Snart rekkverk

Kommunen lover at det snart kommer rekkverk på Vøra.

Se martnabildene

Herlig høstvær for martnan lørdag.

Fikk teste klatreferdighetene

Lørdag var det åpen dag hos Åndalsnes brannstasjon.

Satser på grønn vekst

Nordveggen starter opp nytt prosjekt.

Amerikansk pizzakonsept på Øran

- Pizza er mye mer enn bare pizza. Ikke er den bare italiensk heller, sier Mihai Spoiala.

Tatt godt imot under Sykkel-VM

Tormod Lien fikk sitt første møte med parkometer i Bergen.

Fant uvanlig larve i Eidsbygda

Eidsbygda barnehage fant en larve som man ikke ser så ofte i vårt område.

På ferie med Irma

13 raumaværinger reiste i slutten av august, glad og fornøyd på ferie til Cuba. At det var midt i «Hurricane Season» tenkte de ikke så mye på.

Leder lørdag 23. september 2017:

Konsekvensen av jordmormangelen

"Oppfølgingen er for tida ikke tilfredsstillende."