Sommertoget
(Foto: Evy Kavli)

Sommertoget Foto: Evy Kavli

Debattinnlegg:

Sommertoget på Åndalsnes

Hvor ble det av alle disse personene som jeg har beundret på grunn av det de har greid å gjennomføre gjennom åra?

Undertegnede har levd utenfor Rauma i mer enn to mannsaldre, men leser ivrig Åndalsnes Avis. Og hver gang imponeres jeg over hvor mange dyktige mennesker som virker i min barndoms rike. Derfor så jeg fram til den dagen sommertoget skulle komme til Åndalsnes. Nå skulle verden få se hva stedet hadde å by på.

Dette var under fjellfestivalen. Da ventet jeg at denne ble presentert på en framifrå måte. Her var det høve til å vise verden hvilket storartet tiltak dette er, ved å legge ut i full bredde hva den har å by på. Her kunne man fortelle at stedet kan by på fjellguider i verdensklasse, at folk har flyttet hit for å leve i denne fjellverden. Noen har etablert tilbud med bolig, utstyr, guiding osv. for å betjene de som kommer. Men denne presentasjonen var heller mager.

Hvor ble det av Tindesenteret?

Hvor ble det av Romsdalseggen? Hvor ble det av stedets stolthet Tindemuseet? Et lite glimt fra klatreveggen uten kommentar. Det finnes mange slike rundt om, og dette kunne vært hvor som helst fra. Hvor finnes historien om grunnlaget for Tindemuseet, arven etter fjellpionéren og legenden Arne Randers Heen? Her ville det vært på sin plass å trekke fram ildsjelen for gjennomføringen av dette prosjektet, herr Husøy. Tindemuseet, denne arkitektoniske perle som er ment å vise at Åndalsnes er landets «Tindehovedstad», ble borte.

Blide barnefjes

Ei jente fikk i oppdrag å vise Åndalsnes i bilder. Det ble noen blide barnefjes, en vanvittig kiosk som ikke beskriver stedet i det hele tatt, en snutt av fotografen inne i en bil og fotografens sokker med en peis som er feilkonstruert og dermed ryker inn. Hva forteller dette om Åndalsnes?

Så kom historien om «Kraftkar». Den har for øvrig vært vist i NRK i eget program før. Men i denne forbindelse var den en rein tilsnikelse. Tingvoll er på Nordmøre, det er langt fra Rauma. Eneste tilknytning er burgeren som de lager i Sødahlhuset. Dette er et utmerket sted for tettstedet, og fikk den eneste skikkelige presentasjonen i hele programmet. Stort bedre var vel ikke presentasjonen av sangeren fra Misund, som heller ikke ligger i Rauma. Bor hun kanskje i Rauma akkurat nå?

Vise hva de har utført?

Å utnevne Sherpafolket til årets fjellgeit og hele den historien var fin. Men hva om man samtidig viste noen bilder av det de har utført nettopp i Rauma, nemlig i begge ender av Romsdalseggen?

I spørrekonkurransen gjaldt et av spørsmålene «Rampestreken». Hvorfor ikke vise et bilde av denne og et som viser utsikten derfra?

Det var mange saker som skuffet meg ved dette programmet. Her kunne vært nevnt mange av kommunens ypperlige bedrifter, med eiere som har sponset det meste av stedets tiltak. Det er mulig at programlederne tok for mye av regien, men jeg spør likevel: Hvor ble det av alle disse personene som jeg har beundret på grunn av det de har greid å gjennomføre gjennom åra?

Mer å lese på Åndalsnes Avis:
Siste nyheter

Debatt

Takk for stemmene dine

Pensjonistpartiet lover å komme enda sterkere tilbake.

Debatt

Motorveiregjering? Nei takk!

"Det siste innlegget fra Høyre-duoen er derfor nok et godt forsøk på solid villedning ei uke før valget."

Debatt

Veiene skal bygges – ikke forfalle

"Det kan hende SV har en god samferdselspolitikk for noen, men det gjelder ikke befolkningen i Møre og Romsdal."

– Har tro på sentrum

Kjøpte forretningsgård på Åndalsnes.

Snart rekkverk

Kommunen lover at det snart kommer rekkverk på Vøra.

Se martnabildene

Herlig høstvær for martnan lørdag.

Fikk teste klatreferdighetene

Lørdag var det åpen dag hos Åndalsnes brannstasjon.

Satser på grønn vekst

Nordveggen starter opp nytt prosjekt.

Amerikansk pizzakonsept på Øran

- Pizza er mye mer enn bare pizza. Ikke er den bare italiensk heller, sier Mihai Spoiala.

Tatt godt imot under Sykkel-VM

Tormod Lien fikk sitt første møte med parkometer i Bergen.

Fant uvanlig larve i Eidsbygda

Eidsbygda barnehage fant en larve som man ikke ser så ofte i vårt område.

På ferie med Irma

13 raumaværinger reiste i slutten av august, glad og fornøyd på ferie til Cuba. At det var midt i «Hurricane Season» tenkte de ikke så mye på.

Leder lørdag 23. september 2017:

Konsekvensen av jordmormangelen

"Oppfølgingen er for tida ikke tilfredsstillende."