Sommertoget
(Foto: Evy Kavli)

Sommertoget Foto: Evy Kavli

Debattinnlegg:

Sommertoget på Åndalsnes

Hvor ble det av alle disse personene som jeg har beundret på grunn av det de har greid å gjennomføre gjennom åra?

Undertegnede har levd utenfor Rauma i mer enn to mannsaldre, men leser ivrig Åndalsnes Avis. Og hver gang imponeres jeg over hvor mange dyktige mennesker som virker i min barndoms rike. Derfor så jeg fram til den dagen sommertoget skulle komme til Åndalsnes. Nå skulle verden få se hva stedet hadde å by på.

Dette var under fjellfestivalen. Da ventet jeg at denne ble presentert på en framifrå måte. Her var det høve til å vise verden hvilket storartet tiltak dette er, ved å legge ut i full bredde hva den har å by på. Her kunne man fortelle at stedet kan by på fjellguider i verdensklasse, at folk har flyttet hit for å leve i denne fjellverden. Noen har etablert tilbud med bolig, utstyr, guiding osv. for å betjene de som kommer. Men denne presentasjonen var heller mager.

Hvor ble det av Tindesenteret?

Hvor ble det av Romsdalseggen? Hvor ble det av stedets stolthet Tindemuseet? Et lite glimt fra klatreveggen uten kommentar. Det finnes mange slike rundt om, og dette kunne vært hvor som helst fra. Hvor finnes historien om grunnlaget for Tindemuseet, arven etter fjellpionéren og legenden Arne Randers Heen? Her ville det vært på sin plass å trekke fram ildsjelen for gjennomføringen av dette prosjektet, herr Husøy. Tindemuseet, denne arkitektoniske perle som er ment å vise at Åndalsnes er landets «Tindehovedstad», ble borte.

Blide barnefjes

Ei jente fikk i oppdrag å vise Åndalsnes i bilder. Det ble noen blide barnefjes, en vanvittig kiosk som ikke beskriver stedet i det hele tatt, en snutt av fotografen inne i en bil og fotografens sokker med en peis som er feilkonstruert og dermed ryker inn. Hva forteller dette om Åndalsnes?

Så kom historien om «Kraftkar». Den har for øvrig vært vist i NRK i eget program før. Men i denne forbindelse var den en rein tilsnikelse. Tingvoll er på Nordmøre, det er langt fra Rauma. Eneste tilknytning er burgeren som de lager i Sødahlhuset. Dette er et utmerket sted for tettstedet, og fikk den eneste skikkelige presentasjonen i hele programmet. Stort bedre var vel ikke presentasjonen av sangeren fra Misund, som heller ikke ligger i Rauma. Bor hun kanskje i Rauma akkurat nå?

Vise hva de har utført?

Å utnevne Sherpafolket til årets fjellgeit og hele den historien var fin. Men hva om man samtidig viste noen bilder av det de har utført nettopp i Rauma, nemlig i begge ender av Romsdalseggen?

I spørrekonkurransen gjaldt et av spørsmålene «Rampestreken». Hvorfor ikke vise et bilde av denne og et som viser utsikten derfra?

Det var mange saker som skuffet meg ved dette programmet. Her kunne vært nevnt mange av kommunens ypperlige bedrifter, med eiere som har sponset det meste av stedets tiltak. Det er mulig at programlederne tok for mye av regien, men jeg spør likevel: Hvor ble det av alle disse personene som jeg har beundret på grunn av det de har greid å gjennomføre gjennom åra?

Mer å lese på Åndalsnes Avis:
Siste nyheter

Debattinnlegg:

Sommertoget på Åndalsnes

Hvor ble det av alle disse personene som jeg har beundret på grunn av det de har greid å gjennomføre gjennom åra?

Det holder med et fjell?

...men kan ett fjell alene bære alt?

Debattinnlegg:

Satsingen på skole virker

Tar du sjansen på å reversere utviklingen?

Korleis bli kvitt svartelisteartane

"Her må det strammast inn. Denne jobben må Fylkesmannen sjå til blir gjort, anten ansvaret ligg der eller nokon annan stad."

Debattinnlegg:

Ledigheten på vei ned i Møre og Romsdal

"Dette er spesielt gledelig, fordi det kommer etter tre tøffe år for Norge."

Rusmistanke mot basehopper

Basehopperen som landet i skogen onsdag , er siktet.

Nesten fem tusen biler står igjen

Stor økning i antall biler som blir stående igjen på ferjeovergangen Åfarnes - Sølsnes.

Det koker i turistkommunen

Rauma er på kokepunktet. Sommervarmen har kommet, turiststrømmen er rekordstor og overnattingskapasiteten er sprengt.

Gikk i kø over Romsdalseggen

– Det var kø store deler av dagen, men vi hadde en veldig kjekk tur!

Campingkongen investerer videre

– Turismen er den nye oljen, mener Lars Kroken som investerer i nok en campingplass.

Ukjent flyger identifisert

Stor minneseremoni planlegges på Åndalsnes gravlund 8. august

Rauma gjør som Molde

Molde kommune vant en viktig prinsippsak mot Helse Møre og Romsdal. Nå følger Rauma kommune etter.

Rauma sjukeheim lekker

Vannlekkasjer fra taket på Isfjorden sjukeheim har ført til at pasienter må flyttes til stuer.

Rauma-lag til Dana Cup

Mange Rauma-lag vender snuten mot Danmark i sommer.

Basehopper landet i skogen

En basehopper fikk problemer etter et hopp fra Gridsetskolten onsdag ettermiddag.