Har etter henvendelser fra Innbyggere på Vågstranda tenkt å komme med noen opplysninger når det gjelder stemmekretser og forhåndsstemme alternativ.

Kommunen kommer sikkert med slik info når det nærmer seg, men det er mange som lurer på dette nå.

Det var møte i valgstyret (formannskapet) den 29. Mai i år. Jeg hadde ikke anledning til å delta på dette møte, men jeg har sjekket protokoll og snakket med min vara, så det jeg refererer til er vedtatt på dette møte.

Ordinær forhåndsstemmegivning

Den ordinære forhåndsstemme givningen foregår fra 10. august i valgåret JF.valgloven.

Servicetorget er ordinært forhåndsstemmemottak i Rauma kommune. I tillegg til dette vil det også bli forhåndsstemme mottak enkelte dager også på Rauma senteret og en ettermiddag/kveld på Vågstranda skule.

Raumasenteret

  • Fredag 25.08

  • Lørdag 26.08

  • Fredag 01.09

  • Lørdag 02.09

Vågstranda skule

  • Onsdag 06.09

Ellers blir det stemmekretser der det var det ved sist valg. Åfarnes. Isfjorden. Åndalsnes. Måndalen.

Ambulerende stemmegivning

Velgere som pga. av sykdom eller uførhet ikke kan avgi stemme der det avholdes forhåndsstemmegivning, kan etter søknad til valgstyret avgi forhåndsstemme der de oppholder seg jf. valgloven.

Svarfrist for når søknaden må være kommet inn til kommunen settes til tirsdag 5 september kl. 12.00. Loven inneholder ingen formelle krav til innhold i søknaden. Det er f.eks. ikke noe krav til at den må være skriftlig. Det må imidlertid fremgå av søknad at velgeren er syk eller ufør og derfor ikke i stand til å forhåndsremme et annet sted.

Jeg håper dette var oppklarende. For Vågstranda så oppfordrer jeg til forhåndstemming. Selv om dette for mange ikke blir å avgi stemme på selve valgdagen, så er det et alternativ til å betale bompenger for å få stemme.

Ikke kan jeg se den store forskjellen på denne måten å gjøre det på, i kontra å holde valg på selve valgdagen. Men slik som jeg har oppfattet situasjonen så er dette det beste vi kan oppnå pr. dags dato.

Ha ein fin sommer og eit godt valg alle sammen.