I forbindelse med et initiativ fra Isfjorden idrettslag om bygging av kunstgressbane ved Isfjorden skole er det kommet flere leserinnlegg i Åndalsnes avis.

Saken har nå vært diskutert i FAU ved Isfjorden skole og vi ønsker med dette innlegget å fremme vårt syn.

Uteområdet rundt Isfjorden skolen har mange kvaliteter. Det er et område med sandkasse og rutsjebane for de minste, det er klatrejungel, grusbaner, akebakker og et jernalderhus.

Jernalderhuset skal ikke utraderes, men flyttes innen skoleområdet. Kom og se hvordan det blir brukt av skolen på jernalderkvelden 7. juni! Da er alle klassetrinnene involvert, foreldre kommer og bygda er invitert. Finnes det noen bedre måte å få spredt kunnskap om et kulturminne på? Vi mener bruken er viktigere enn plasseringen.

Et uteområdet trenger ikke være statisk, nye tanker og endringer kan gjøre bruken enda bedre, og det er det FAU mener at en kunstgressbane vil gjøre. Det vil bli mulig å starte utegymmen tidligere og den kan også brukes til andre aktiviteter enn fotball. Kunstgress gir også mindre støv inne og det finnes miljøvennlige alternativ med kork istedenfor plast.

Et fellesprosjekt med idrettslaget gjør at en kunstgressbane er mulig å få til i skoleområdet. Idrettslaget vil bruke banen til treninger og turneringer for de minste barna (7- 12 år). Plasseringen i skoleområdet gjør at det vil være store og små som bruker det på en god måte, også på ettermiddag og kveld. Da blir det et mer levende skoleområde.

Prosjektet er i en idefase og vi som FAU er positive til en kunstgressbane. Vi ønsker selvsagt at prosessen skal bli best mulig slik at alle som blir påvirket blir hørt.  Vårt inntrykk er at de som er med ønsker dialog og er villige til å tilpasse seg naboene.

Vi mener at et samarbeid med idrettslaget gjør at en kan få realisert noe som er et gode for både skolen, småbarnas idrettsglede og skoleområdet som et brukspunkt for bygda.