Så er det snart jul igjen, og med det både pølse- og budsjettid. Med mine øyne to sider av samme sak, både nasjonalt og lokalt. Jeg har irritert meg en stund over en spesiell sak. Over politikere/enkeltpersoner som stadig dyrker splittelse. Det virker som om de/den som dyrker denne nedbrytende krafta, er mer opptatt av egen maktposisjon enn å samle den flotte kommunen vår!

Jeg bor selv i ei bygd i vår kommune, det har jeg valgt helt selv. Her er det verken skole eller gatelys. Her er det fint å bo. Barneskole og Bunnpris 7 km nede i bygda, og 14 km til ungdomsskole, handelssentrum, videregående skole, og et nå nytt oppgradert, og helt nødvendig, kortreist kommunesentrum, som må til for at jeg fortsatt skal kunne bo der jeg bor. Jeg er stolt av kommunen vår!

Via kommunetv på siste kommunestyremøte, observerte jeg en representant som sa at nå var næringslivet og kommunen mer splittet enn noen gang. Et splittelsesmantra gjentatt helt siden tidlig valgkamp 2015. Det være seg mellom bygd og by, eller mellom parti. Fullstendig oppkonstruert! Dette er splitt og hersk-teknikk!

Det trenger vi ikke. Vi trenger å stå sammen. Jeg vil i alle fall ikke være med på dette splittelsesløpet som enkelte synes å elske mer enn sine medmennesker.

Vi har nå valgt å fortsette alene som bare Rauma kommune. Da mener jeg at som julegave til oss selv, så er vi innimellom uenige i enkeltsaker, men når saka er avgjort, så står vi sammen. Mittetdalinger og vågstrendinger. Dalsbygdinger og verminger. Åndalsnesinger og måndalinger. Rødvendalinger og eidsbygdinger. Kommune og næringsliv. Vi er samme ulla alle i hop. Sta distriktsfolk! Og vår felles arena og møteplass er kommunesenteret vårt, som er geografiske Åndalsnes. Og vi møtes, vi snakkes og utveksler fordi vi vil lykkes sammen!

Til slutt vil jeg gi en stor honnør til alle kommunestyrerepresentanter som ofrer veldig mye tid og nattesøvn for å gjøre sitt beste for oss alle. Dere fortjener en julestjerne hver! Tusen takk for at dere orker!

La oss sammen knuse splitt og hersk, og heller dyrke samhold gjør sterk!

God jul!