Det går mot at alle ungdomsskolene i kommunen får bestå, noe som er vel og bra.

Det som ikke er bra er at formannskapet innstiller nedleggelse av Vågstranda Barneskole.

Selv om reisetiden vil bli vel lang er det etter min mening bedre at en 14 åring tar buss til ungdomsskole på Åndalsnes enn at en 5 1/2 åring må reise med buss alene til Måndalen på barneskole. En ungdom klarer fint å ta buss tur/retur Åndalsnes, og trenger heller ikke hentes på SFO etter at skolen er ferdig, med medfølgende bompenger, og ikke minst omfattende tidsbruk for foreldrene.

Hadde jeg vært politiker og fått valget mellom å la en velfungerende barneskole bestå kontra å samle ungdomsskolene, hadde valget vært enkelt, jeg hadde stemt for at de minste fortsatt skulle få gå på skole i hjembygda si.

Kanskje vil det til å med være spennende for ungdommene å få være en del av et større miljø på Åndalsnes? Med en bred bekjentskapskrets der, øker vel også sjansene for at ungdommene søker seg videregående utdanning på Rauma videregående skole? Ved en eventuell nedleggelse av Vågstranda skole vil garantert mange av elevene se mot Vikebukt og Vike friskole, resultat: en splittet bygd med elever både i Måndalen og Vikebukt. De elevene som etterhvert da har gått barneskole på Vike vil naturlig nok også ha lyst til å følge sine klassekamerater til ungdomsskole på Vestnes. Om det er en «rett» de har eller vil få vet ikke jeg, men spørsmålet vil garantert dukke opp.

En ting er uansett sikkert: en nedleggelse av skolen på Vågstranda vil føre til færre elever i Raumaskolen, både på kort og lengre sikt!

Espen Pedersen

Hjelvik