Som i det tidligere leserinnlegget «Parkering til besvær» ble jeg også jeg gebyrlagt som tilreisende til Åndalsnes 8.9. Rundt bilen, som stod parkert sør for Coop, var det ingen skilt eller parkeringsautomat (slik jeg er vant med) som indikerte at det var avgift eller annet opplegg for parkering. Parkeringsplassen virket helt ny så jeg antok at man, i den grad det var ment at den skulle være gebyrbelagt, ikke var kommet i gang med dette enda. Overraskelsen var derfor stor når jeg så at det var ilagt gebyr for manglende parkeringsskive! Parkerings-hva-for-noe? Har aldri hørt eller vært borti noen tilsvarende ordning og jeg ble enda mer forundret da jeg fikk svar fra kommunen på min klage. «.. aktiv undersøkelsesplikt særlig med henblikk på å observere offentlige trafikkskilt.. « stod det.

Hva forventer man, skal turister vandre rundt i byen for å se om det kanskje står et skilt som sier noe om parkering? Jeg får vite at det står skilt ved innkjøring til sentrum, men selv da jeg lette etter skiltet var det vanskelig å finne. Når jeg kommer inn til Åndalsnes har jeg blikket på alt det vakre rundt meg, ikke på skilt som står langt unna der jeg har mitt mål for turen. Hadde parkeringsskilt stått i nærheten av bilen ville jeg selvsagt akseptert gebyret, men nå når det utvises så dårlig skjønn for turister (jeg kjørte endog en leiebil med tydelig merking på siden) så er jeg ikke like villig innstilt.

Håper ansvarlige i Åndalsnes kan tenke gjennom hvordan den nye parkeringsordningen, som for øvrig virker fornuftig for fastboende, kan gjøres mer turistvennlig. Skilting synlig fra parkeringsplassene er mitt forslag. Skilt ved inngang til sentrum vil ingen få med seg så lenge omgivelsene er så vakre som de er.

Med vennlig hilsen

Kurt Misje