Jeg er svært glad for at Pål Farstad har et engasjement for HV11,og vil jobbe for å berge leiren i Stortinget. Men Åndalsnes Avis’påstand om Farstad som HV11s store redningsmann er, med respekt åmelde, bare tull og tøys.

Dette av to årsaker:

1) I Stortinget erdet i praksis de ulike komitéenes medlemmer som er avgjørende forhvordan de ulike sakene ender. Pål Farstad sitter ikke riktigkomité, og kan følgelig påvirke prosessen kun indirekte – i likhetmed flertallet av representantene på Mørebenken som nå i varierendegrad jobber for HV11. Venstres menst sentrale person i denne sakaer Trine Skei Grande, som stjal overskriftene i høringen i går medPokémon-stuntet sitt.

2) I norsk forsvars- og utenrikspolitikk hardet vært en viss tradisjon for at Høyre og Arbeiderpartiet finnersammen for å sikre trygghet for stabilitet over tid på dissepolitiske områdene. Komitéleder og saksordfører, AnnikkenHuitfeldt, har i en kronikk 16. august i årantydet at Arbeiderpartiet vil søke et forlik i denne saka, i trådmed det som står i vårt program. Hvis dette blir en realitet, erikke Venstres mening om forsvarspolitikken spesielt relevant.

Jegleser videre at Raumas ordfører Lars Olav Hustad nå vil påvirke KrFog Venstre. Det er prisverdig at man forsøker å oppnå støtte iandre steder enn i sitt eget parti, selv om ordførerenspåvirkningskraft nok vil være relativt begrenset. Men jeg skulleønske at Hustad, i stedet for å sitte musestille, kunne gjort detsamme som Torbjørn Sagen (Kristiansund Høyre) og Knut Garshol (1.nestleder i Møre og Romsdal Høyre) og talt klart og tydelig motegen regjerings forslag.

Det er det mest effektive grepet Hustadkan gjøre for å gjøre Høyre villig til å berge HV11 i etkompromiss.

Jeg synes for øvrig det er trist at Rauma kommune ikkeprioriterte å delta på Stortingets åpne høring om Forsvaretslangtidsplan, i motsetning til de fleste andre berørte kommuner.Slik passivitet gjør det ikke enklere å få reddet HV11.

Per VidarKjølmoen

Gruppeleder, Rauma Arbeiderparti