Kommunegartne Anne-Lise Larsen planter rabatter og bed og busker,l uker og vanner hele sommeren igjennom for at Åndalsnes skal være en trivelig småby å oppholde seg i og besøke.

Har sett ved selvsyn, mange ganger, at ølbokser,plast,engangsmiddagstallerkener for hamburgere og pølser, og annet søppel etter kioskmat-spising og drikking utendørs, også bærsjebleier har jeg funnet, blir kastet akkurat der gartneren har stått med hakke og spade og bøyd rygg og arbeidet timevis i sommervarmen for å forskjønne «vårres by»,som nordlendingan ville ha uttrykt det.Henstiller til alle som har behov for å kvitte seg med avfall og tomemballasje å bruke søppelkassene rundt i Åndalsnes.

Endel ganger har jeg gått strekningen Åndalsnes-Isfjorden og tatt med plastbæreposer.Vanligvis blir det to slike poser fulle med søppel kastet fra biler etter å ha gått strekningen en gang.Distansen er der sju kilometer.Her en dag jeg var blakk,som ikke er uvanlig,gikk jeg fra her (biblioteket) og ned til Øran, over brua og et stykke på Veblungsnes-sida, ned til Grytten kirke.

Fikk samlet ølbokser, bokser med styrkedrikker og sportsdrikker og annet som det gis flaskepant for til nesten en hundrelapp,så det ble penger til både kaffe og bussbillett til Isfjorden den dagen.Synes det er respektløst overfor Anne-Lise Larsen,som har en utdanning der det ikke er altfor lett å komme gjennom nåløyet,en utdanning som er gull verdt, å kaste fra seg avfall akkurat der hun har arbeidet.

Noe annet: Har en bekjent i Isfjordsveien jeg ofte besøker,og søppelcontainerne utenfor huset der han bor er alltid overfylte,så mye havner utenfor og nedpå asfalten. Foreslår at renovasjonsfolka tar en ekstra tømmedag de stedene det er behov for det i Rauma.

Astrid Gjerdset