Det er jo en utrolig bra visjon, men er det bare en visjon Oddbjørn? Eller er det noe kommunen faktisk ønsker å kunne identifisere seg med? Vi må passe på at vi ikke pakker inn alt i denne visjonen og tror at det er OK. For det er det ikke. I alle fall ikke for meg. Jeg er for utvikling, men den må (som jeg skrev sist) utføres hensiktsmessig og gjennomtenkt. Kommunen har også et mål om at Rauma skal øke betraktelig i antall innbyggere i fremtiden. Hva om 100 år?

Da er vi kanskje 20.000 innbyggere i Rauma. Hvor skal vi plassere disse? Det er ikke mange år siden kommunen ønsket å omregulere til boligtomter i Isfjorden, men dette ble vel stoppet av grunneiere. Hvorfor ikke bruke Kavli og området oppover til naturtomter for dem som faktisk ønsker å bo her isteden? Ja, vi trenger flere innbyggere og Ja, vi trenger utvikling. Da må vi ikke ødelegge de bolignære områdene med hytter. Må vi absolutt gjennomføre en storsatsning på hytter, som det her er snakk om, vi planlegge godt.

Skal det være skisenter forbundet med dette, mener jeg at Skorgedalen trenger et skikkelig løft for å komme opp på et nasjonalt nivå. Det hadde vært fornuftig om Rauma skisenter og Fuglehaugen og Vasslia vel kunne uttalt seg om denne saken slik at vi fikk tilbakemelding om hva de tenker om det som nå er foreslått. Kanskje de ønsker en storstilt utvikling?

Venjedalen er også et område i Isfjorden som kanskje kan brukes til videre utvikling av hytter. Dette er jo også et allerede påbegynt område som sikkert kan tåle et par hundre hytter til? Og det finnes flere hvis vi kikker rundt i kommunen. Oddbjørn hiver ut et par forslag jeg ønsker å kommentere.

Gondolbane på Aksla er et godt forslag på lik linje med Via Ferrata-ruta som er planlagt, fordi området allerede er tilrettelagt og vil tiltrekke seg mye på relativt små inngrep. Dere kan godt også asfaltere en rullestolsti for meg til Lillefjell, Dette er også et område hvor naturen allerede har store inngrep og skaden allerede er et faktum.

Men hvis dere snur det på hodet og foreslår asfalt til Saufonnfossen og hyttefelt i Kvandalen er jeg jaggu 100 prosent imot. Det samme som jeg er 100 prosent imot hyttefelt og skisenter fra Kavli og oppover. Dette er et område vi må ta vare på og utvikle når vi virkelig trenger det. Vi bør begrense spredning av inngrepene våre og ta vare på det urørte.

Høringsfristen for planforslaget i Isfjorden har frist den 13. Aug - 2016 Pass på så ikke toget går før du får hoppet av. Visjonen er alle sin, men siden dere tok med naturglade stiller vi visse krav til Visjonen.

Geir Klepaker