Rauma Kommune. Ordfører, Lars Olav Hustad, Teknisk etat, Tom Erik Rødven, Liv Marte Harnes.

Rådhuset. 6300 Åndalsnes

Vedr. Avløpsplan for Sæbøgrenda, Måndalen.

Kjempeflott at det nå foreligger en lenge etterlengtet avløpsplan for Sæbøgrenda i Måndalen.

Dette vil medføre blant annet, at den nå stinkende Storgrova vil bli fri for kloakk/avløpsvann og avløpsvannet fra bebyggelsen i en hel grend blir fanget opp i avløpsnettet og at dette nå blir ført i avløpsrør til rensestasjonen på Voll. Bra.

Tørla Vassverk SA er nå igang med legging av nye vannrør fra fylkesvegen ved Omsogssenteret på Voll til Rensehuset på Raknem ca. 1700 meter. I tillegg skal det legges vannrør langs fylkesveien mellom Skeide og Sæbø. Ca 400 meter. I den forbindelse er det av stor samfunnsnytte at Rauma kommune benytter muligheten til å bruke samme grøft til sine funskjoner som, kloakk og trekkrører for strøm og fiber.

Avløpsplanen for Sæbø må forlenges til å omfatte bebyggelsen på Skeide. Dette vil nå bli veldig kurant da vannledningsgrøften til Tørla vil binde Skeide og Sæbø sammen langs fylkesveien. Benytte samme grøft.

Skeide har samme avløpsproblematikken som Sæbø der Øyagrova nedover Skeideøynanj er befengt med stinkende kloakk. I tillegg er strekningen mellom Raknem, Skeide, Sæbø uten veibelysning og dette kan løses nå.

Å samkjøre forskjellige funksjoner er selvfølgelig kostnadsbesparende og av stor betydning, ikke minst for trivsle. I utangspunktet et godt tiltak.

Med hilsen Per Gunnar Voldset.