På nettsida til Åndalsnes Avis blir det presentert et oppslag med overskriften «Vil legge ned kommunale veger». Det står å lese at dette er et forslag rådmannen legger fram, og på sosiale medier får rådmannen sterk kritikk for dette forslaget. Dette blir etter mitt syn i stor grad å rette baker for smed.

Sjølsagt blir de fleste sparetiltak fremmet av rådmannen, men i dette tilfellet kom forslaget til budsjett og økonomiplan saka i desember.Ved den politiske behandlinga i kommunestyret stemte H-KrF-V-Frp og utbryter representanten fra Ap, som nå er uavhengig, for dette forslaget.

Dette ga 14 stemmer. Sp-Ap og SV fremmet i sitt forslag at disse vegene skulle forbli kommunale. Dette forslaget fikk 13 stemmer og falt. Når rådmannen nå fremmer det konkrete nedleggingsforslaget i sak til formannskapet, er det hans plikt i forhold til å følge opp det vedtaket flertallet gjorde i budsjettsaken i desember.

Når det gjelder nedlegging av Vågstranda skole og overføring av ungdomsskoleelevene ved Måndalen og Åfarnes til Åndalsnes, var det avgitt de samme stemmetallene i kommunestyret i desember. I denne saka kommer også rådmannen til å følge opp det politiske flertallsvedtaket.

Torbjørn Rødstøl, Sp