Aldri mer 9. april 1940 – er det glemt? Forsvarssjefen vil legge ned HV11 på Setnesmoa, han vil flytte vekk HV skolen fra Dombås.

Gud tilgi dem, de vet ikke hva de gjør. Nå legges vår landsdel åpen for en militær invasjon, dette i en tid Russland ruster opp sitt forsvar og går inn i sine naboland.

Nærmeste avdeling blir nå Bergen – det er langt unna i en gitt situasjon! Forsvaret i Norge har de siste 10–15 åra blitt gradvis redusert, vi leser at fregatter som kommer rett fra verft, går direkte i opplag, eller blir brukt som delelager, til de få fregattene som Forsvaret finner å kunne drifte.

Noe må være fundamentalt feil i budsjetter, bevilgninger og pengebruken.

HV 11 har de seinere åra bistått samfunnet med hjelp ved større naturkatastrofer og større leteaksjoner, dette er en viktig samfunnsoppgave og det påhviler forsvarssjefen og våre myndigheter en stort ansvar at vi har slike muligheter tilgjengelig også i framtida. Håper våre politikere fra vår kommune og fylke kan gå sammen og danne en slagkraftig pressgruppe inn mot det politiske miljøet for bevaring av HV 11.

Med erfaringene fra 1940, som på mange felt kan sammenliknes med dagens situasjon for forsvaret, burde denne pressgruppa raskt gå i front til «slagmarka» med kraftig ammunisjon.

Åndalsnes 30. september, Svein Kroken