Brukte politikerne nok tid på å vurdere om kommunen skulle anke helsehuset-dommen? Og var det riktig å si ja så kort tid etter at dommen falt? Det er betimelige spørsmål etter at kommunestyret med 20 mot én stemme, Jane Edvardsen (Ap), torsdag bestemte å ta saka videre til lagmannsretten.

Hittil har rettssaka kostet kommunen 1,3 millioner kroner til egne- og vel 600.000 kroner til Veidekkes advokater. Blir saka tatt videre til lagmannsretten, er det ikke utenkelig at en må plusse på ytterligere én million kroner i advokatutgifter. Dermed er risikoen at Rauma kommune må punge ut nærmere 30 millioner kroner i erstatning, renter og salærer for begge parters advokater i to rettsinstanser.

Men det er også viktig å understreke at dersom kommunen hadde akseptert dommen, kunne vi stilt de samme spørsmålene som i avsnittet over. For da er det endelig, og da må kommunen bokføre et tap på 27,6 millioner kroner – penger som må betales i løpet av to uker. Når en nå anker, vil det trolig gå minst et halvår før saka kommer opp for behandling i lagmannsretten, og kanskje er en ny dom rettskraftig først en gang ut i 2019.