En skaterampe hører til i sentrum. Hvis ikke rampen kan brukes i byparken, bør vi legge godviljen til og sørge for at den flyttes ned til bykjernen for å skape en boltreplass for barn og unge.

Alle dem som har jobbet helt siden 2014 for å lage en skatepark på Åndalsnes, har opplevd en bratt og ufortjent motbakke. Hensikten deres har kun vært å skape mer aktivitet på Åndalsnes. Ikke bare har det tatt lang tid å få søknaden endelig godkjent. Men da planutvalget i april 2016 ga klarsignal for bygging, og skateklubben bygde og tok rampen i byparken i bruk, kom det protester fra naboer som syntes det ble for mye støy.

Ei forutsetning som planutvalget satte da de ga godkjennelsen, var at skateklubben skulle bygge en vegg bak rampen som beskytter naboer mot støy. Men man kom aldri så langt, før fylkesmannen i september 2016 opphevet vedtaket fra planutvalget med følgende begrunnelse:

  • Manglende varsling til berørte naboer i byggesaken, og det var tatt for lite hensyn til omkringliggende bebyggelse ved vurdering av støyulempene

  • Det var ikke utført noen helsefaglig vurdering av støy i byggesaken.

  • Det var ikke vurdert alternativ plassering av skaterampe

I november ble rampen stengt. Siden har det vært stille. Helt til saka sist torsdag heldigvis kom opp i planutvalget. Kristoffer Bakke (H) har en fornuftig tilnærming når han nå maner til smidighet for at skaterne igjen skal kunne benytte skaterampen: – Nå må vi finne en god løsning, for dette er viktig både for byen Åndalsnes og for skaterne. Dette er jo sentrumsutvikling, sa Bakke i møtet.

– Vi stiller med åpent sinn, og vil forsøke å få rampen plassert et sted der «alle» blir fornøyd, sa utbyggingssjef Heidi Skaug.

Vi håper flere gjør som Skaug; stiller med åpent sinn for å gi skaterne en rampe. Vi må sørge for at barn og unge ikke sitter igjen med et inntrykk av å være uvelkommen med sine aktiviteter i Åndalsnes sentrum.