En fem mil lang sykkelsti fra Bjorli og ned til Åndalsnes kan bli Raumas neste turistmagnet. Stien kan gi kommunen et nytt turistløft og muligheter for økt verdiskaping i Romsdalen.

Se for deg muligheten for å ta den spektakulære togturen med Raumabanen opp til Bjorli, med sykkel som bagasje, og deretter trille ned mot Åndalsnes og oppleve Romsdalen i sakte film. Og på vegen nedover ledes en innom steder tilrettelagt for opplevelser. Det vil være en eventyrlig reise som vi tror har et enormt salgspotensial både i inn- og utland.

Det var i lørdagens Åndalsnes Avis vi kunne lese nyheten om at Nordveggen har fått presentert en mulighetsstudie av en sykkelsti fra Bjorli til Åndalsnes, laget av Multiconsult. – Det kan bli større enn alle andre reiselivsprodukt, sa reiselivsutvikler Jan Sverre Sivertsen.

Trua på at dette er vegen å gå, styrkes av at aktivitetsferie er i vinden som aldri før. Ferie er mer enn strand og avslapping; folk vil ha opplevelser i tillegg. Tall fra Verdens handelsorganisasjon og Adventure Travel Trade Association viser at den globale verdien på aktivitetsferie har hatt en vekst på 195 prosent på to år. Det framgår av rapporten «Global Report on AdventureTourism», ifølge VG.

Det gjenstår fortsatt å løse mange floker, men vi håper at det skal være muligheter å realisere prosjektet. Kanskje kan vegen mellom Sagelva og Åndalsnes gi status som nasjonal sykkelveg? Det vil i tilfelle skape oppmerksomhet langt ut over våre landgrenser.

Blant utfordringene som ikke er løst, er å skape trygge krysningspunkter over elver, jernbane og veger. Europavegen E136 er sterkt trafikkert og er det meste av strekninga uten gang- og sykkelveg. Og Raumabanen mangler en rekke planoverganger, som gjør sporkryssing farlig.

Vi håper at planene for en nasjonal sykkelsti ikke legges i en skuff. Sjøl om det er tøffere økonomiske tider i kommunen, som er prosjekteier, må det være mulig å se på muligheten for å utvikle prosjektet etappevis. Dette er slik vi ser det en unik mulighet for å løfte turismen i Rauma ett hakk videre.