Kjære lesere!

Stadig flere mediehus gjør det. Nå velger også Åndalsnes Avis å løfte fram abonnentene og prioritere dem som betaler for nyhetene.

Fra og med i dag er gratis eavis og tilgang til alle artikler i nettavisa en del av avisabonnementet. Bare noen av artiklene som heretter publiseres i nettavisa vil være gratis. De fleste sakene vi lager er forbeholdt betalende lesere og merket ‘ÅA +abonnent’.

Det er enkelt å skaffe seg tilgang. For alle abonnenter av Åndalsnes Avis er det helt gratis: Etter at du har registrert deg én gang på åa.no/opprettbruker, har du sikret deg inngangsbilletten til alle fordelene.

Vi anbefaler alle abonnenter å registrere seg. Dette for å ha tilgang til alt inne på vårt nettsted: Nyheter, reportasjer og den digitale utgaven av papiravisa; eavisa. Det gjør at du alltid er oppdatert på det siste fra Åndalsnes Avis.

Det betyr samtidig at gratisleserne nedprioriteres. Langt færre av våre artikler på åa.no vil ligge åpen for alle. Heller ikke eavisa vil være tilgjengelig for ikke-abonnenter.

Hvorfor gjør vi denne endringen? Fordi vi vil sikre at våre betalende lesere i framtida skal få nyheter fra Rauma.

Bak dette ligger det flere forklaringer:

  • Vi må tilpasse oss nye leservaner: Stadig flere leser oss digitalt; på mobil, pc eller nettbrett – åa.no eller eavisa. Når vi nå moderniserer vår nettavis, gjør vi det enklere og fordelaktig å være abonnent

  • Vi må tette lekkasjen: Det er et faktum at færre velger å abonnere på lokalavisa. Selv om vår nedgang i abonnenter ikke er dramatisk, ser vi at noen lesere begrunner oppsigelse med at de får så mange nyheter på Åndalsnes Avis’ nettavis, at de ikke trenger abonnere. Fra og med i dag vil derfor mange av våre artikler bare være tilgjengelig for våre betalende abonnenter – gratisleserne får langt mindre enn før

  • Journalistikk koster penger: Skal vi ha råd til å drive lokalavis, må vi sikre ett av våre to inntektsbein: Brukerinntektene. Vi tror de fleste skjønner at vi ikke kan gi bort journalistikk. For det er ikke abonnentene som skal subsidiere gratispassasjerene

Åndalsnes Avis har en sunn økonomi. Men vi skal ikke legge skjul på at det er noen mørke skyer i horisonten. Trenden både internasjonalt og nasjonalt, er at papiravisa taper terreng mens nyheter på nett får stadig flere brukere.  Særlig rammer dette regional- og riksaviser. I Rauma ser vi noen tendenser til det samme, men lokal- og nisjeaviser i Norge, som Åndalsnes Avis, er foreløpig ikke rammet i like stor grad.

Vi tar nå moderne grep. Vi blir mer brukertilpasset og vi prioriterer dere som er abonnenter.

Vi håper endringene faller i smak.

PS1: Vi har tatt i bruk et nytt og enklere domene. Nå holder det å skrive åa.no når du skal inn på nettavisa.

PS2: Husk å registrere deg på åa.no/opprettbruker.

Per-Kristian Bratteng,ansvarlig redaktør/daglig leder,Åndalsnes Avis