Tirsdag ettermiddag skjedde det noe meget underlig og bekymringsfullt i kommuestyret. Per Vidar Kjølmoen (A) fikk med seg 12 andre til å ikke realitetsbehandle avtalen med Lars Wenaas. Han skyldte på at de ikke hadde fått tid til å sette seg inn i avtalene og konsekvensene. Kanskje han da burde ha åpnet opp for at saken kunne behandles, slik at vi hadde fått diskutert dette??

I vår samling mandag kveld fikk alle gruppelederne fortrolig informasjon fra forhandlingene med Lars Wenaas. Jeg fortalte inngående om hva som har skjedd, og hvorfor ikke Wenaas var fornøyd. Det ble tidlig klart for forsamlingen at vi ikke kunne gå for avtalen slik den forelå. Det var for sterke bindinger i punkt 3,  siste setning.

Dette var noe jeg hadde drøftet med Lars Wenaas om at det kunne skje, og på tirsdag formiddag kom vi til enighet om å bytte ut den omtalte setningen. Da hadde alle partier fått gjennomslag for sitt krav til at avtalen i seg selv kunne godkjennes.

Dette var allikevel ikke bra nok for Kjølmoen og co til at vi kunne realitetsbehandle saken. Jeg har full forståelse for at man ønsker flere opplysninger om hva det vil bety å forandre et prinsipp om servering, men det måtte jo gå an å be om utsettelse, dersom man ikke var fornøyd med svarene som kom i behandling av saken!

I over en uke nå har Per Vidar Kjølmoen (A) og Magnhild Vik (sp) sprunget til lokalpressen og klaget over prosessen med Wenaas. Når de endelig får sjansen så vil de ikke snakke om det!!! De hadde heller ikke sendt inn en interpellasjon eller spørsmål om saken. Begge to er tydligvis mer interessert i å debattere i avisene, enn i kommunestyret! Dette er bekymringsfullt. Det er også bekymringsfullt at Kjølmoen bruker uttrykk som trist, rystende og katastrofalt om prosessen med Wenaas. Hva med litt perspektiv på livet Kjølmoen? Hvilke uttrykk vil du da bruke for å beskrive situasjonen for barna i Syria for eksempel? Tydligvis har Kjølmoen gått i skole hos Martin Kolberg, som også slenger rundt seg med nedsettende kommentarer om sine politiske motstandere. Er det sånn Kjølmoen mener at vi fører Rauma framover?

Sent tirsdag kveld, og av alle ting på Facebook, fikk vi vite den egentlige sanneheten om hvorfor de ikke ville realitetsbehandle saken. Kjølmoen og co var redd de ikke fikk flertall for utsettelse dersom saken ble realitetsbehandlet. Dersom man går til behandling av en sak, så krever det simpelt flertall. Hvis man skal ta opp en sak utenom sakskartet så krever det kun at 9 stk er i mot for å få saken avvist. Det er da man skjønner at Kjølmoen og co kun er opptatt av det politiske spillet, og ikke det beste for Rauma.

Gjennom invitasjonen om en orientering på mandagskvelden om saken håpte jeg et samlet kommunestyre kunne komme fram til en løsning i saken som gagnet fellesskapet. Men for noen er det viktigere å tipse avisa om møte, og sette fokuset på om undertegnede hadde gjort en feil i forhold til pressen, enn å jobbe for det beste for hele kommunen.

Lars Olav Hustad

ordfører