Arnfinn Koleruds «Snillionen» er blant tolv bøker som er plukket ut på bakgrunn av innsendte bøker fra 30 land. Bøkene er tatt ut til programmet «Books at Berlinale».

– Det var 150 påmeldte i år, og dette er noe som blir mer og mer populært, forteller Kolerud på telefon fra Måløy.

Kolerud bor i Nordfjord, men er fra Isfjorden.

Halvparten blir film

Årets «Books at Berlinale» har med verk fra Tyskland, Frankrike, Georgia, Hellas, Italia, Norge, Spania, Tyrkia og Storbritannia, og foregår den 19. februar. Bøkene blir presentert på festivalens samproduksjonsmarked, i samarbeid med Frankfurt-bokmessa. Det skal være lagt opp til at filmprodusenter rett etter presentasjonene kan treffe de som eier filmrettighetene til bøkene.

– Hva betyr dette for deg?

– Forlaget mitt sier at det øker sjansen for at det kan bli film. Statistisk vet vi at halvparten av bøkene som er tatt ut, blir filmatisert. Samtidig mener forlaget at det at boka står på denne lista, kan brukes i markedsføringa av boka i andre land. Den er ikke oversatt til nå, svarer Kolerud og legger til at uttaket også kan bli viktig for salget av boka i Norge.

– 1. opplaget er nå utsolgt, og snart trykkes det pocket, sier han.

– Egner seg til film

«Snillionen» blir av anmeldere beskrevet som ei morsom og djuptloddende barnebok om hva rikdom kan gjøre med folk. Og forfatteren sjøl tror den kan egne seg for filmatisering.

– Den handler om penger, om konkurranse om å vinne, og det er ei historie som får fram det verste og beste i folk. Det er også ei historie med fine kontraster og mye ytre handling.

Det er en representant fra Koleruds forlag, Cappelen Damm, som reiser til festivalen for å presentere boka.