Skal vi tro pressemelding fra RaumaRock var festivalen på Åndalsnes høgt oppe på lista over festivaler som Ralph Myerz & The Jack Herren Band ønsket å besøke, når de nå (endelig, vil mange si) har samlet seg til skikkelig comeback igjen.

Bandet har hatt sporadiske opptredener siden 2009, etter at bandet trappet kraftig ned på aktiviteten. De to frontfigurene i bandet, Tarjei Strøm og Erlend Sellevoll, har vært travelt opptatt med andre ting. Strøm har turnert verden med Datarock, hatt egne radioprogram på NRK P3 og vært ryggraden i "sirkus Ylvis".

Kaizers Orchestra, Turbonegro, Maria Mena og Marion Ravn er noen av dem som har hatt Strøm som trommeslager.

Sellevoll har gått solo og vunnet Spellemannsprisen, jobbet som produsent internasjonalt, og har en betydelig karriere som DJ i tillegg.

Backstreet Girls Foto: Erik Berg Johansen

Backstreet Girls er, som alle vet, gutter fra 80-tallet. Da oppsto bandet, som har fått plass på den norske rockehimmelen sammen med band som DumDum Boys, Jokke & Valentinerne og liknende. Bandet er klare for festivalen på Åndalsnes i juli/august neste år.

Black Debbath Foto: Pressebilde

Kanskje var det her vi også skulle nevnt Black Debbath, men sjøl om dette bandet også er norske legender blir det liksom en litt annen sjanger. Her snakker vi knallhard musikk, men med tøysete, sammfunnsbevisste og satiriske tekster. Medlemmer i bandet har figurert i diverse andre mer eller mindre seriøse prosjekt, som Hurra Torpedo, Bare Egil Band, Gartnerlosjen og Thulsa Doom, for å nevne noen.