Guro og Anne Margrete Maaland Reiten ville invitere alle som har et godt forhold til Åndalsnes, til en mimrekveld. For tre år siden opprettet venninnene facebooksiden «Du vet du er fra Åndalsnes når..» som nå har vel 1000 medlemmer. Før de bestemte seg for å arrangere festen, luftet de ideen på facebooksiden der de fikk veldig bra respons. Også kulturhuset var velvillig til arrangementet.

– Vi som privatpersoner tørr ikke ta det økonomiske ansvaret med så lite solgte billetter. Hadde det vært 100 påmeldte, kunne vi ha ventet og håpet på flere deltakere siste uka, sier Guro som synes det er trist å måtte avlyse.

– Jeg tror det hadde blitt et godt program. Men det er vel så mye som skjer at folk ikke har tid. Det er mange som har pratet om festen, og facebooksiden vil jo leve videre, forsikrer Guro. De to jentene har nå ringt rundt til dem som har kjøpt billett og skulle bidra med underholdning, og har fått full forståelse for avlysningen.

– De skjønner problemet. Blant andre Dag Søvik skulle lage en presentasjon på festen, basert på gamle bilder. Den får vi håpe vi kan få se i en annen sammenheng, sier Guro.

– Vil dere ta opp tråden igjen siden?

– Tja, vi får se. Da vil det i så fall bli et mer uformelt arrangement, mer mingling.