Sammen med sitt Verdens Beste Band gjester Rasmus Rohde Rauma Kulturhus fredag kveld. Denne gangen er det sommerferie som er tema for konserten.

- Vi er på sommerferie og skal spille sanger om forskjellige sommerferierelaterte saker. Vi har jo en sang som heter ”Puppan te Pappa”. Den handler om en pappa som legger helt om livsstilen, noe som ofte er aktuelt når det er sommer, sier Rohde til Åndalsnes Avis.

Humor og alvor

Rasmus og Verdens Beste Band har vunnet flere Spellemannspriser for beste barneplate. Bandet har hatt stor suksess med å blande humor og alvor i sangtekstene.

- Det er viktig å kunne snakke med barn om alt, også om alvorlige ting. Vi har for eksempel en sang om en katt som må til dyrlegen for å avlives fordi den er syk. Sangen om farmor og mormor som blir kjærester, førte til noen negative reaksjoner. Blant annet var det en skole i Nordland som nektet oss å spille den. Men vi gjorde det likevel. Det er en viktig sang, sier Rohde.

Han forteller at bandet skal spille høgdepunkter fra de fire platene bandet har gitt ut, og kan røpe at publikum blant annet skal få høre ”Fem minutter” og ”mor og far sin sang”.

- ”Fem minutter” handler om tidspress og om at voksne ikke tar seg nok tid til barna fordi de er opptatt med facebook og andre sosiale medier. Vi er mer opptatt av å ”like” en artikkel om å være mer sammen med barna, enn å faktisk være det.

Sangen om mor og far handler om hvordan en mamma og pappa blir kjærester.

- Det er ikke alle barn som vokser opp med en mamma og pappa som er sammen, og derfor er det kanskje rart å tenke på at de har vært kjærester. Historien om hvordan mamma og pappa ble forelsket, er viktig for ethvert barn, forklarer Rohde som sjøl har vokst opp med skilte foreldre.

Artig å være tilbake

Det begynner å bli noen år siden Rohde sist besøkte Rauma, og både han og Verdens Beste Band gleder seg til å komme tilbake.

- Vi spilte konsert her en gang, og sjøl har jeg vært her som turist under Norsk Fjellfestival for noen år siden. Det er utrolig vakkert her, så vi gleder oss veldig, sier Rohde og legger til at besøket denne gangen blir kort. Allerede på lørdag spiller de konsert i Steinkjær.

Han forteller at publikum kan forvente seg mye moro på kveldens konsert.

- Det blir rare tekster på trøndersk, dans og litt vrikking på rumpa. Og kanskje må mamma og pappa kysse, ikke nødvendigvis på hverandre, men de må kanskje kysse.

Bandet trenger også litt hjelp fra publikum til å få i gang feriekosen.

- Vi må nok ha noen opp på scena for å hjelpe oss med å blåse såpebobler. Og til sangen ”Fiskebolla i sjokoladesaus” kan det godt være at noen foreldre må på scena for å smake, for vi har med oss både fiskeboller og sjokoladesaus. Både små og store skal aktiviseres, avslutter Rohde.