- Nok er gang er det en glede å slippe en ny internasjonal godbit til årets festival. Timbuktu & Damn er klare for RaumaRock. Timbuktu er en av Skandinavias mest populære artister, og er de siste årene blitt allemannseie også utenfor hiphopmiljøet, sier festivalsjef Dag Inge Landbakk i RaumaRock i ei pressemelding.

- Han har etablert seg som en viktig politisk rapper som henter musikalsk inspirasjon fra folkemusikk, amerikansk blues og musikk fra Vest-Afrika og Jamaica.

- Politisk rapper

- Timpbuktu & Damn er en av Skandinavias mest populære artister, og er de siste årene blitt allemannseie også utenfor hiphopmiljøet. Han har etablert seg selv som en viktig politisk rapper som henter musikalsk inspirasjon fra folkemusikk, amerikansk blues, musikk fra Vest-Afrika og Jamaica.

Med hits som "Alla vil till himmelen", "Det löser seg" og "The botten is nådd" er han kjent for å lage fest, men musikken hans har flere dimensjoner enn som så, noe tildelingen av Nordisk Råds språkpris for 2011 bekreftet, fortsetter festivalsjefen.

Sju Grammis

Timbuktu har gjennom de 15 årene han har vært aktiv som plateartist fått til mer enn de fleste. Han har vunnet 7 Grammis og 4 P3 Guld priser (i Sverige) og har konstant turnert i Sverige og Norge.

I 2014 har vi kunnet glede oss over Timbuktus siste utgivelse  ""För Livet Till Döden" som har sementert han på toppen av den skandinaviske hiphop-tronen.

- Historien om en av Sveriges mest spennende og kreative artister fortsetter i 2015 og fredag 31.juli går han på scenen på RaumaRock, sier Landbakk fornøyd.

Også lokalt band

RaumaRock har også på plass et lokalt band, som hovedsakelig består av Johan Jamtfall Eriksen og Kristian Uren Bjørlykhaug fra Rauma som har med seg Henrik Lorentzen, Synnøve Reitan, Magnar Winther Skorgenes og Hanna Ellingseter fra Molde og Vestnes. Sjanger er rock/metal og bandet kom til landsfinalen i UKM i fjor.

RaumaRock 2015 arrangeres 30.juli til 01. august 2015. Fra før er det kjent at Status Quo, Seigmen, Cazadores, Carnival Kids, deLillos, Backstreet Girls, Black Debbath og Ralph Myerz & The Jack Herren Band også er klare.