Raumarock-helga starter som vanlig med konsert i festivalteltet torsdag. I år, for tredje gang i festivalens historie, vil MOS spille til dans, og – som gutta sjøl sier det- spre gode minner.

– Vi er jo ikke noe konsertband, men formidler slagere som var, og som setter fart på dansefoten. Det er som Harald Morstøl sa det; det er litt artig å se at det er de samme folkene som kommer og hører på oss i dag som for 40 år sida, sier Per Devold. Han har prøvd å samle bandet til et lite forhåndsintervju, men som med alle populære band, er det ikke lett å få tak i musikerne.

– Harald Morstøl spiller i to bryllup i dag. Aage Stangenes er bortreist, og Harald Jacobsen er i Italia. Da er det bare gamle Devold igjen, spøker han.

– Men det er ikke så verst?– Nei, det kommer jo an på hvordan man ser det. Vi er iallfall godt voksne menn som har det artig. Vi blir liksom ikke kvitt de musikkgreiene. Vi hadde det artig sammen noen år på 70-tallet og det er lett å vekke det til live igjen. Men det artigste er å se at andre har det artig, mener Per.

– Kommer dere med noe nytt repertoar i år?– Nei, det blir stort sett det samme. Det er slik det skal være også. Vi skal formidle den musikken som var. Så kan man jo spørre seg hva MOS har på en rockefestival å gjøre. Vi var kanskje datidens rockere. Men uansett så synes jeg det er sprekt at festivalledelsen tenker slik. Vi drar jo en del voksne folk, smiler Per og legger til;– Og så må jeg jo nevne at vi har et oppvarmingsband i år. Jonas Fjeld. Slå den!Per gliser bredt. Han setter pris på at festivalen har valgt det motsatte av det normale.

– Det er jo kjempeartig for oss at de har valgt å gjøre det på denne måten.

– Har dere øvd mye?– Ja, litt. Såpass at vi kommer i mål. Vi har med oss Frode Aarsbog som gjest i år også. Det blir et par øvingskvelder til. Vi husker jo litt fra foregående år. Det var verre første gangen. Da var det 37 år siden sist vi spilte sammen.

– Når var første gangen?– For fire år siden spilte vi første gang sammen igjen- på Raumarock. Det var ett år vi ikke spilte. Da spredte ryktene seg om vår helsetilstand. Men vi er i live enda.