– Jul i Svingen er en juleforestilling basert på NRK sin julekalender med samme navn. All musikk er spesielt arrangert for oss av våre lærere, der sangene er fra TV-serien, forteller kulturskolens rektor, Eero Torkil Klami, som i all beskjedenhet legger til at kulturskolen er den største i Rauma med flest elever.

Like før forestillingen, tripper barna i forskjellig alder ute i foajeen, kjempespente på at selve Trollstolen skal fylles av publikum. Noen er sminket og fått på seg kostymer, andre ikke.

Levi Bøe Finnøy (9) fra Måndalen kommer ut fra toalettet. Det er ingen tvil hva han skal opptre med, for i hånda holder han to trommestikker. Med mamma like ved, forteller han at han spiller på trommer sammen med Jakob og Magnus, og at han er med på tredje året.

– Å opptre er det kjekkeste

– Det å få opptre for masse publikum er kjekkest med å gå på kulturskolen, sier Pavel Johnson (6) fra Åndalsnes og Janne Kristin Stavem Kågen (9) fra Verma. Begge to, med støtte fra sine mødre, stiller de seg foran det pynta juletreet i resepsjonen på Grand Hotell.

Pavel som syns det er kult å få opptre sammen med de voksne, forteller at han deltar for tredje året på rad som gitarist. Janne Kristin som står i koret, deltar med sang for andre gang.

En av de voksne elevene, Øyvind Mathisen (26), har blitt en veteran på trommer, og husker ikke hvor mange juleforestillinger han har vært med på. Han kan avsløre at han heller ikke er noe nervøs lenger, men gleder seg alltid til å opptre. Øyvind som spiller i Rauma Rockeband sammen med Filip Eidsvåg, er som en kjendis i bybildet, og på hils og talefot med de fleste.

To forestillinger

Årets Jul i Svingen har to fulle forestillinger i Trollstolen, både fredag og lørdag. Fredagens forestilling åpner med alle på scena, først med vakre toner fra ulike instrument, som blir etterfulgt av både sang, opplesing og lekende flott dans.

Guri Asak Nilsen (66), vår tidligere bibliotekar, holder den røde tråden i juleforestillingen, med å lese den spennende historien fra den kjente TV-serien.

Julestemning

Både liten og stor imponerer på ulik vis gjennom hele den vakre forestillingen, som i likhet med i fjor tar utgangspunkt i NRK sin populære adventsserie «Jul i Svingen». Med en slik ramme blir det sjølsagt julestemning, der stolte foreldre, besteforeldre og andre ikke var sein med å gi de flotte aktørene stående applaus, etter fredagens forestilling på kulturhuset.