– Nå vet jeg at Pål er inmari nervøs, sier Knut-Oscar Nymo rett før OnklP, eller Pål Tøien som han egentlig heter, setter seg i helikopteret. Verken Nymo eller Tøien har hoppet i fallskjerm før RaumaRock kom med tilbudet.

– Det høgeste jeg har hoppa er fra tiern i Frognerbadet, så dette blir ganske spennende, sier Nymo og legger til at de begge har litt høgdeskrekk. – Vi er avhengig av en myk landing (ref. hitlåten Myk Landing), humrer de.

Det å trekke seg var likevel ikke et alternativ for gutta som utgjør to av medlemmene i OnklP og De Fjerne Slektningene. Etter en rettferdig stein, saks, papiravgjørelse, var det Tøien som fikk hoppe først.

– Det var mye skumlere enn jeg trodde. De bare åpnet døra, beina mine dingla ut og så var det væææ, forklarer Tøien etter hoppet.

– Da var det krysset av fra bucket lista, sier han fornøyd og tar seg en velfortjent «fallskjermrigg».

For Nymo ble det dessverre ikke noe tandemhopp. Skylaget lå for lavt, slik at et tandemhopp var umulig.

– Det var helt på grensa da Tøien hoppa, forklarer fallskjerminstruktør Jan Einar Soltvedt fra Lesja Fallskjermklubb.

Spesiell konsert

På tross av dette lover Nymo en helt spesiell konsert. Sammen med resten av Oslo Ess står han for åpningen av RaumaRock fredag kveld.

– Nå må jeg bare bruke den ekstra energien for å kompensere for hoppet, sier Nymo som er bassist i bandet. Seinere på kvelden står han på scena med OnklP og De Fjerne Slektningene.

– Konserten i kveld blir helt spesiell. Jaa9 gjester også scena, og han stiller bare på utvalgte konserter, forteller Tøien som er regnet som norges beste rapper. Han var på RaumaRock for et par år siden sammen med nettopp Jaa9, eller Johnny Engdal Silseth.

– Dessuten er vi på en formtopp. Alle i bandet har ett par dager ferie og har samlet mye overskudd til kvelden, sier Tøien og Nymo. Begge har gode minner fra tidligere konserter under RaumaRock, og ser fram til kvelden.

– Vi skal videre til Langesund i kveld, men det blir likevel tid til en fest her i Rauma, avslutter gutta.