Flere av de rundt 130 frivillige som deltar i riggingsarbeidet var i full aksjon onsdag formiddag. Lars Håvard Heen Lien var en av dem. Han har tatt turen fra Vikebukt for å være frivillig under årets RaumaRock. Sammen med noen kamerater skal han jobbe med å rigge opp festivalområdet fra tirsdag til torsdag. Fredag skal han stå i baren og selge øl.

– Får du med deg noen konserter da? – Det blir lite festival. Men det gjør ikke noe. Jeg synes det er kjekkere å hjelpe til, sier 19-åringen mens han setter på plass deler til hovedscenen. At det er kjekt å hjelpe til synes også Michelle Grønlien og Martin Unhjem. De har arbeidet som frivillig for Raumarock i flere år.

– Det er veldig gøy og sosialt, samtidig som man bidrar til at festivalen blir bra, sier Unhjem, og legger til at han spesielt liker å hjelpe til med å sette opp det tekniske utstyret.

Ferdig på torsdag

For allerede på onsdag formiddag begynte festivalområdet å ta form. I tillegg til hovedscenen, var teltene til ølservering kommet opp. Backstageområde og gjerdene rundt var også på plass.

– Vi er nå halvvegs i riggingen, og kommer til å være noenlunde ferdig på torsdag, sier teknisk ansvarlig Anders Sæbø.