– Prisen er en stor anerkjennelse for den måten å dra på tur på som er viktig for meg, sier Eliassen til Åndalsnes Avis etter utdelingen.

– Det er veldig rørende. Jeg har spurt meg sjøl flere ganger hvorfor akkurat jeg skal få denne prisen, sier Eliassen, som helst liker å sitte på bakerste rad under et slikt arrangement.

Aldri har så mye fjellsporthistorie vært samlet på én scene som på Kulturhuset fredag kveld. Under ledelse av Stein P. Aasheim fikk publikum en reise i prisvinnerens mange ekspedisjoner og prestasjoner. Flere av Eliassens gamle ekspedisjonskamerater delte historier og minner fra eventyrene i blant annet Afghanistan, Mt. Everest, India og Antarktis.

– Eliassen tildeles ikke Årets Fjellgeit bare på bakgrunn av den enestående lista av ekspedisjoner og prestasjoner, men også på grunn av holdningen han representerer. Alle kan inspireres av Odds eventyrlyst, sa generalsekretær Nils Øveraas i Den Norske Turistforeningen, som delte ut prisen – til den han kaller Norges mest lavmælte eventyrer.

Åndalsnes Avis kommer tilbake med mer fra prisutdelingen i tirsdagens papiravis.