Potettrykk, stensiler, svamper, strå og maling ble brukt til å dekorere t-skjorter onsdag formiddag.  Designkollektivet *leik arrangerte festivalskjorte-workshop for barn fra 4-15 år utenfor den sommeråpne Trollveggen stasjon.

Drivere av kaféen og butikken, Emma Jensen og Therese Aamodt, kunne fortelle at det hadde vært 17 unger i gruppen 4-10 år tidligere på dagen. Barna gikk ut i naturen og hentet ting de ville bruke til å male på sine t-skjorter med.

Eget design

- Det er veldig gøy, de lager mange fine og artige t-skjorter, forteller Jensen. Populære motiver blant de yngste var fjell, piler og barter trykket med potettrykk som Jensen, Aamodt og Bente Disen, barneansvarlig i Norsk Fjellfestival, hadde laget klare på forhånd.

- Mange skrev også på «Norsk Fjellfestival» og «Camp Romsdal». En god del av ungene har deltatt på campen, og synes det var viktig å få frem på de egendesigna t-skjortene sine, sier Aamodt. Deltakerne fikk alle ei hvit t-skjorte og tilgang på rikelig med dekoreringsutstyr. Jensen forklarer at t-skjortene må strykes etter 12 times, også kan de vaskes og brukes.

Mer avansert hos de eldre

Disen er misunnelig og kunne gjerne tenkt seg å lage sin egen.

- Det burde finnes et sånt workshop for oss også, sier hun, og de voksne blir enige om at de kunne ha tøyd aldersgrensen litt.

Blant de litt eldre, 11-15 år, var det en roligere atmosfære. De var tre stykker; Tine Geirsdatter Mølmen (11) fra Rødven og brødrene Egil (14) og Even (13) Ytterli Tokle fra Isfjorden. Egil har klippet ut navnet sitt i stensiler, og maler lilla inni med en svamp. Det er utfordrende å få bokstavene på rett linje.

- Det er veldig morsomt, sier han mens han plasserer stensilen for bokstaven «g» med god presisjon på t-skjorta si. Even er ikke helt sikker på hvilke farger han vil ha på, så fargekombinasjoner testes først på et ark.

- Jeg skal ha navnet mitt på i hvertfall. Også har jeg lyst på ei fjær på ene skuldra her, og ei pil på den andre her, viser han. Tine er i full gang og har allerede malt på navnet sitt. Hun er medlem i 4H og har prøvd potettrykk før da hun laga en duk.

- Nede på kantene skal jeg ha mer bokstaver og andre ting, forteller hun. Sammen med tante Bente Disen, er Tine også frivillig i fjellfestivalen.

Aktive festivaldeltakere

Tine har vært både på Litlefjellet og Husnebba, og går ofte tur på Skåla eller Ransetfjellet hjemme. Guttene Egil og Even kan fortelle at de har sykla hele veien fra Isfjorden til Trollveggen, og skal sykle tilbake igjen når de er ferdige. Egil kan tenke seg å dra til Marstein og hoppe fra brua og ned i elva etterpå. Det ble så varmt ute at de måtte flytte seg inn i stasjonen like før Åndalsnes Avis kom.