– De som ikke er med på korseminaret har virkelig gått glipp av noe, sier Mette Kleiva. Sammen med sønnen Iver Marius Kleiva og mora Reidun Juel Johansen, er hun en av 25 deltakere på korseminaret.

– Vi er alle ivrige sangere, men det er ekstra kjekt å få synge sammen på et slikt arrangement, sier Reidun Juel Johansen.

Korseminaret består av både erfarne sangere og deltakere som bare liker å synge.

– Her er det deltakere i alle aldre både fra Oslo, Lillehammer, Sogndal og rundt omkring i Rauma, forklarer Kleiva, og legger til at de virkelig får god inspirasjon fra den kjente kordirigenten og sangpedagogen, Per Oddvar Hildre.

Korseminaret er et samarbeid mellom Høgtun Folkehøgskole hvor Hildre er ansatt, Norsk Fjellfestival og Grytten menighetsråd. Seminaret har øvinger hver ettermiddag fra tirsdag til torsdag, og krones med konsert i Grytten kirke fredag.

– Det blir spennende å se hva vi får til. Vi skal i hvert fall servere et koldtbord av forskjellige sanger, sier kordirigent Hildre, og legger til at publikum blant annet vil få høre spanske ballader og gospel.

På fredagens konsert vil også operasangerinnen Birgitte Grytten Velsvik synge solo. Per Arild Skorgen skal spille piano, og Audun Skorgen bidrar på bass.

– Jeg tror folk vil bli overrasket over hvor bra det blir når de kommer på konserten, sier Hildre.