Viola Wenaas Myrann fra Måndalen er en av fem frivillige festivaldeltakere som hjelper til med klatreutstyr ved klatretårnet nede ved festivalteltene på Åndalsnes. Tårnet skal stå ut uka, og på ettermiddagen vil det være frivillige med klatreutstyr til barna.

- Det er veldig gøy, og ungene vil prøve flere ganger. Det er mange som greier å klatre helt opp, sier Myrann.

Erfarne klatrere

Lucas (snart 9) og Johannes (10) Kalvøy Myrabø fra Eidsbygda tok turen opp tårnet. Jentene hjalp til med seler og sikringstau for en trygg klatretur.

- Jeg har ikke høydeskrekk, så jeg skal klatre helt opp, sier Lucas. Og det gjør han. Storebror Johannes vil ikke være dårligere og gjør det samme. De forteller at de har klatra før og har ikke høydeskrekk. Lucas spør om han kan få klatre en gang til. Adrian Aarøe Holten (11) fra Frei klatra også helt til topps. Han sier at han har klatra mye både inne og ute før, så dette var ikke skummelt.

- Jeg er her sammen med mamma, mine to lillesøstre og bestekompisen min. Vi overnatter på en campingplass, og i morgen skal vi gå fjelltur, forteller Adrian.

Femte året på rad

- Tårnet er kjempepopulært, vi får nesten ikke tatt pause, sier Guro Grahl-Jacobsen.

Sammen med Thea Karlsen Løken, Tina Kasseth og Kristin Schanke er hun på besøk hos Myrann denne uka, og de deltar i fjellfestivalen for femte gang. De fire kommer henholdsvis fra Kongsberg, Oppegård og Drammen.

- Vi skal blant annet ta turen opp på Kongen og sykle Trollstigen, forteller Grahl-Jacobsen.

- Vi er kjempeheldige med været i år. Onsdag til lørdag skal brukes til turer, mens på lørdag skal vi igjen være frivillige her, sier Myrann, som har som mål å bli fjelldronning.