Tirsdag ettermiddag var endelig dagen kommet. Barneboka Sagnet om Trollveggen kunne endelig lanseres, på Romsdal Libris.

Dette er den første barneboka som er fra Rauma, og som er forfattet, produsert og utgitt av folk fra Rauma.

– Veldig bra at så mange tok turen i det fine påskeværet, syntes en av fruene i Frittgående Fruers Forlag, Hilde Alnes.

Hun hadde kledd seg ut som troll for anledninga. Det hadde også Heidi Leren. Med krone på hodet illustrerte hun en av hovedpersonene - eller skal vi si hovedtrollene - i boka; Myra.

Hun er datter av Romsdalskongen - det største og klokeste trollet av alle trolla som levde i Romsdalen. Kjæresten til Myra heter Rabben og han var sønn av stortrollet på Dovre.

God historie

Boka er fortellinga - sagnet - om hvordan de forskjellige tindene på Trollveggen ble til.

Den historia leste Guri Asak Nilsen opp for barna. Hun er en av forfatterne av historien.

Etterpå serverte fruene Lune Romsdalshorn. Oppskrifta er forresten å finne i boka.

Boka er flott illustrert av Gunvor Rasmussen, med figurer som ser befriende annerledes ut enn tradisjonelle troll, og vi ser ingen grunn til at ikke denne barneboka skulle være like aktuell som en hvilken som helst annen barnebok i landet. Teksten er nemlig god, med en slutt som er både trist og fin.

Kakeboka inspirerte

Frittgående Fruers Forlag har tenkt å presentere boka flere steder. Den er allerede forhåndssolgt i tilstrekkelig antall eksemplar til at økonomien går rundt.

Alnes er medlem av Ladies Circle i Rauma. Disse damene samlet oppskrifter og ga ut ei kakebok til inntekt for Prosjekt Z. Et prosjekt i Rauma som gikk ut på å samle inn penger til å bygge et vannverk i en landsby i Zambia.

Kakeboka reddet økonomien i Prosjekt Z, på tampen av innsamlingsåret.

– Det begynte vel med kakeboka. Jeg liker prosjekt, og det å jobbe sammen var kjekt. Og foreløpig har det manglet en bok av, med og om Rauma. Du kan kalle det en idealistisk business, sier Alnes.

Hun håper boka skal gi vel så mye oppmerksomhet og omsetning for andre bedrifter i Rauma, som for hennes eget forlag.

– Blir det flere bøker?

– Ja, det blir det nok. Men det er ikke sikkert det blir ei bok for barn, sier Alnes, som foreløpig ikke vil verken antyde eller love noe mer om akkurat den saka.

Til høsten skal damene ha signering og opplesing av boka i Molde.

– Vi er dobbeltarbeidende fruer med små barn, så ting tar tid, vet du, sier Alnes.

Heidi Leren og Hilde Kittang Alnes i Frittgående Fruers Forlag signerte og solgte barneboka Sagnet om Trollveggen. Og de serverte Lune Romsdalshorn til de mange frammøtte. Foto: Anders A. Hagen