RaumaRock er endelig her igjen og det er mange som har funnet festivalstemninga. Det er ikke det helt store livet i gatene på Åndalsnes i kveld, men inne på festivalområdet kan det sies å være trøkk.

Folk koser seg med god musikk, øl og mat. Været har i grunn vist seg fra en god side, i hvertfall relativt sett. En skyllebøtte måtte riktignok publikum tåle rundt kl 22, uten at det la noen særlig demper på stemningen. Kanskje var det fordi Timbuktu kjørte show på hovedscenen akkurat da?

Kvelden startet for alvor med deLillos, som gjorde sitt for å levere. At det var en suksess er det levnet liten tvil om. Hvor enn man snur seg og spør sier folk at det var en knalllkonsert. Det lover godt for resten av festivalen med en slik bra start.

Årets festivalområde var en overraskelse for mange, selv om det har vært godt kjent at det blir mindre enn tidligere år. Folk virker imidlertid fornøyd, og det gir RaumaRock et intimt og folkelig preg.

Kevin Staurset og Marianne Mittet Lie koste seg under deLillos, til tross for at det ble noen regndråper. Det gjorde imidlertid ingenting, de fant seg godt til rette under et av teltene.

- Det er stor forskjell på området fra tidligere år, men de har løst det bra, sier Kevin. Han har vært en ivrig RaumaRock-gjenger tidligere, og selv om festivalen er noe mindre i år legger ikke det noen demper på stemningen.

Morten klami, som selv har spilt på RaumaRock fem-seks ganger tidligere, koste seg under the Stapes. Han var imponert over ungguttene.

- De er veldig flinke, gutta gir gass. Det er gøy å spille på RaumaRock, men jeg kjenner det er deilig å være på festivalen kun som publikum også.

Løsningen på området ser ut til å fungere veldig bra, med god plass til publikum foran begge scenene og lite kø for å få seg mat og drikke. Artistene i kveld har virkelig fått vist seg frem, og det er tydelig at mange gir det lille ekstra for et festivalhungrig Rauma-publikum.

Nå gjenstår bare Ralph Myers, før det blir satt sluttstrek for en bra første dag av RaumaRock.