De fire guttene Adrian Ahtola, Jonas Maridal, Mathias Rognskog og Mats Stølan Kvalvåg utgjør the Stapes. De er alle 18 år og spilte med en ungdommelig kraft som viste det i kveld.

De var nok de færreste som hadde hørt the Stapes blant publikum før nå, men at musikken ble satt pris på var det liten tvil om. Det var litt skrint med tilskuere i starten, men et par låter inn i konserten var det hel snudd på hodet. Da var det fullt foran scena, og dansetrinnene og applausen satt løst. Den tøffe bluesrocken som gutta spilte var virkelig "Rocken" i RaumaRock.

Etter konserten var gutta kjempefornøyd, men også slitne. Det er ikke så rart, for de har hatt et travlere døgn enn de fleste.

- Vi kommer jo fra Notodden i dag. Der har vi spilt i Union Bluescup, i semifinalen. Nå skal vi tilbake og fortsette i morra, forteller Adrian.

I natt sov de i telt, før de kjørte til Åndalsnes. Det ble ikke akkurat noe god søvn, så nå er planen å kjøre til Hamar og overnatte på hotell, før de tar sisteetappen til Notodden i morgen tidlig.

- Det er et hardkjør, men så sjukt artig, sier de nesten i kor.

Festivalsjef Dag Inge Landbakk var veldig imponert over ungguttene, og la ikke skjul på det backstage. Der vanket skryt og gode lovord, noe som var vel fortjent.