Det begynte egentlig som en spøk. I fjor sa Johan og Kristian at kanskje de kunne spille på RaumaRock neste år. Så ble spøken til virkelighet, når de ringte festivalsjef Dag Inge Landbakk og spurte om de fikk spille.

- Det blir en opplevelse å spille på RaumaRock. Her er vi på hjemmebane, og vi håper å kunne levere et show som blir husket, sier Johan, da Åndalsnes Avis møter bandet før de skal på scenen.

Selv om de er drevne musikere, er dette deres første rockefestival

- Vi er ikke så nervøse, nå er vi bare gira. I dag har vi spist en god frokost, øvd litt og gjort alt det vi pleier før en konsert. Det er viktig for oss å ha litt god tid, så vi ikke må stresse, sier Kristian.

Ikke i salg

Bandet består av Johan Jamtfall Eriksen og Kristian Uren Bjørlykhaug fra Rauma, som har med seg Henrik Lorentzen, Synnøve Reitan, Magnar Winther Skorgenes og Hanna Ellingseter fra Molde og Vestnes. De ble kjent på musikklinja på Molde videregående skole.

De har øvd mye de siste ukene, men grunnet at de bor på ulike steder i landet, har det variert litt hvem som har vært til stede på øvingene.

- Alt materialet vårt er nytt. Det er ingen som har hørt dette før, og vi har laget alt selv. Den siste låta ble klar dagen før vi skulle begynne å øve sammen, forteller Kristian.

- Jeg tror klokka ble tre om natta før vi var ferdige med den, føyer Johan til og ler.

- Alt er nytt, sier dere. Så hvis jeg har lyst til å høre mer på dere etter konserten, er det noe sted jeg kan det?

- Egentlig ikke, ler gruppa. Johan føyer til at det kan bli muligheter etter hvert.

- Det ligger kanskje noen klipp på YouTube etterhvert. Men det er altså så ferskt at det ikke går an å få tak i det noe sted ennå.

- Hva skjer med bandet framover?

- Vi har ingen konkrete planer akkurat, men vi håper at flere vil gi oss muligheten slik at vi kan spille på mange ulike steder. Det er dette vi vil drive med, sier Johan.

Rockere

- Hva er deres beste RaumaRock-minne?

- Bryan Adams i 2012, enes de.

Flere av bandmedlemmene skal være på Åndalsnes også videre utover i helga.

- Vi gleder oss blant annet til å se Status Quo. Jeg skal egentlig se alt, sier Johan.

Forventninger

- Hvilke forventninger har dere til showet dere skal holde?

- Vi forventer ikke at all verdens folk skal dukke opp, men vi håper jo at mange kommer. Vi har fått veldig god respons på at vi skal spille, så dette blir veldig spennende. Nå gleder vi oss til å skape show og liv!

Og show ble det. Høylydt, sporty og litt sprøtt, akkurat som en metalrockekonsert skal være.