Vi sitter på festivalkontoret til Raumarock. Det er nok å gjøre, for festivalen nærmer seg med stormskritt. Rita Hansen tar seg likevel tid til en prat.

– Jeg har hatt det travelt og det begynner å bli litt rot i systemet nå, ler hun mens hun slår litt oppgitt ut med armene og ser på sin egen kontorpult.

– Det var veldig bra i starten.

Rita er koordinasjon- og administrasjonsansvarlig i Raumarock. Hun var med som frivillig på festivalen i fjor, i år er første år som ansatt. Det passer midt i blinken, for Rita studerer master i samfunnsendring, organisasjon og ledelse i Molde.

– Denne typen prosjektstilling er skreddersydd for meg. Jeg er litt potet og gjør alt mulig, fra sponsorkontrakter til å hente materiell. Det er kult med en prosjektstilling der du jobber så mye. Det er det første jeg tenker på når jeg står opp og det siste jeg tenker på før jeg legger meg. Det blir litt livsstil når det står på egentlig. Men jeg må innrømme at læringskurven har vært bratt, det er det ikke tvil om. Heldigvis er det innmari hyggelig.

Å arrangere Raumarock er først og fremst en stor logistikkoperasjon. Det er mange kabaler som skal legges før alt er klart og for at ting skal gå flytende.

– Det mest tidkrevende er innlosjering og akkreditering. Det er snakk om mange mennesker som skal ha et sted og bo, skyss, mat osv. Logistikken må være riktig, både for at selve arrangementet skal gå som planlagt, men også for alle menneske som er involvert. For artistene er dette jobben deres, og da må vi møte dem på en proff måte. Det ligger også mye frivillig innsats bak arrangementet, og de skal ha det bra når de jobber for oss.

- Det artistene ber om kan handles på Rema

- Er det krevende å jobbe med artister?

–Jeg har jo hørt skrekkhistorier om artister fra andre konserter og festivaler, men faktisk ikke her. Det mest imponerende er at de bare vil ha vanlige ting. Raiderne (et dokument hvor artister lister opp alt en konsertarrangør må skaffe dem) kan handles på Rema. Så jeg har sluppet unna lett unna der, hehe.

- Hva er du mest spent på?

– Jeg venter jo på at ei krise skal dette ned i fanget mitt, hehe. Og jeg er bestandig spent på om logistikken går opp. Ellers blir det spennende å se om vi blir utsolgt i år! Det er vi nemlig i ferd med å bli, det går kjempebra på den fronten. Jeg gleder meg også til å oppleve årets konsertarena. Det blir mer intimt på et mindre område, og det tror jeg er positivt for festivalstemningen.

- Hva har vært det beste med arbeidet så langt?

Jeg må si at jeg ble overrasket over interessen for Raumarock fra sponsorer og samarbeidspartnere. De er genuint gira på å få til festivalen. Alt fra de store til de små bidrar, og det er utrolig viktig. De er ansiktet vårt utad i tida som leder opp mot festivalen. De er fantastiske ambassadører og vi kan ikke underslå betydningen av det. I tillegg er det kjekt å jobbe med så mange dyktige folk. De gjør sine oppgaver og legger ned en innsats for at alt skal gå flytende. Så må jeg få si at Dag Inge Landbakk (festivalsjef) har gjort en fantastisk jobb med å få Status Quo hit.

- Hva gleder du deg mest til?

– Personlig gleder jeg meg sjukt til konserten på aksla. Det er veldig kult at Vidar Johnsen lover en ordentlig konsert der oppe. Vi skal også ha sponsortur over Romsdalseggen der Viola Wenass Myrann er guide. De går fra Isfjorden og kommer fram til konserten. Det blir tøft. Ellers skal det bli godt å få helga både i gang og overstått.

- Drømmen er Passenger

Rita vil framheve det gode samarbeidet Raumarock har hatt med det offentlige. Der har hun ingenting å utsette.

– Vi har hatt en veldig god dialog med politiet og med kommunen. Vi må søke om alt, og ting faller på plass og kommer i orden uten problem. Brannsjefen er fornøyd med sikkerhetsopplegget vårt rundt festivalarenaen og alle møter har vært preget av lyst og velvilje mot festivalen. Det er jeg fornøyd med, for det ligger utrolig mye planlegging bak. Vi må vurdere absolutt alt som er forbundet med risiko. Hvilke gjerder som skal settes opp, godkjente vakter, liste over gjenstander folk ikke kan ta med inn, rømningsveger, berging hvis folk detter på sjøen osv. Tilgjengelig rømningsområder er jo årsaken til at vi i år har mindre arena enn tidligere. Det innebærer med andre ord mye å arrangere en slik festival, og vi må virkelig tenke på alt. Heldigvis er det en god rutine på mye fra før, så du stiller ikke på bar bakke.

Rita skal snart fullføre mastergraden sin og skrive oppgave. Prosjektskissen er allerede skrevet og godkjent, men arbeidet med Raumarock har vært så spennende og givenda at hun vurderer å endre den og finne en problemstilling rundt festivalen og det arbeidet hun har lagt ned. I skrivende stund er hun ikke sikker, men at tanken er fristende legger hun ikke skjul på.

– Nå sitter jeg med mye fersk erfaring fra jobben med Raumarock, og jeg liker virkelig det jeg gjør her. Da kan det være lurt å vurdere en eventuell endring før jeg skal i gang med masteroppgaven. Og det er jo mye mer motiverende å skrive om noe man virkelig liker og synes er gøy.

- Kommer du til å få tid til å nyte noe av festivalen?

– Det blir travelt, men mye av nytelsen kommer nok til å ligge i å se folk kose seg på festivalen og faktisk få det overstått på en god måte.

- Til slutt, hva ville være drømmeartisten din til Raumarock?

– Det hadde uten tvil vært Passenger. Det hadde vært mitt største ønske, å få de hit. Det hadde vært sjukt om Dag Inge hadde fått til det, smiler Rita.