Mandag ettermiddag var det åpning av festivalutstillinga i Rauma Kulturhus. Uvanlig mange hadde tatt turen for å overvære åpningen, noe kunstneren selv synes var svært hyggelig.

- Det er veldig kjekt at så mange er her. Noe av det jeg liker aller best med å åpne en utstilling, er nettopp å møte folk og slå av en prat med dem. Jeg har alltid en spenning i kroppen på slike dager, men jeg har jo gjort dette noen ganger før, så det er bare moro, forteller Olav Harald Ulstein.

Han kommer til å være mye til stede under Fjellfestivalen.

- Jeg skal få med meg noen turer, men jeg kommer også til å være mye her i galleriet og prate med folk, forteller han.

Bilde uten signatur

Det har vært mye jobb å få ferdig utstillingen. Ulstein var i Rauma på rundtur i april, og etter det har det gått slag i slag med malingen av de lokale motivene.

- Ja, jeg var ikke ferdig før like før avreise. Det skal males, rammes inn og pakkes - det er mye å ta etter. Nå har jeg oppdaget at et av bildene her mangler signatur, så det må jeg fikse nå, ler Ulstein.

Mellom 8 og 10 av bildene har motiver fra festivalkommunen, men favorittbildet til kunstneren er av Romsdalshorn.

- Lyset er avgjrøende for meg. Jeg prøver alltid å fange det perfekte lyset i bildene mine, og i dette bildet fikk jeg fram akkurat det lyset jeg var på jakt etter. Så det liker jeg veldig godt, forklarer han.

Tenker ikke salg

Alle bildene er til salgs, men det tenker ikke kunstneren spesielt mye på.

- Jeg har alltid vært heldig sånn, at bildene mine har blitt solgt fort. Dersom jeg ikke får solgt alle bildene under festivalen, vet jeg at jeg får solgt dem fra galleriet mitt hjemme, sier Ulstein.

Nå er han spent på mottakelsen bildene får fra lokalbefolkningen i Rauma.

- Det er spennende å komme hit med deres signaturfjell. Det kan hende de ser fjellene på en annen måte enn jeg gjør, sier han.

Mange tok turen for å se åpningen av utstillingen. Foto: Stine Vandevjen Olsen
Flere av bildene i utstillingen har motiver fra Rauma. Foto: Stine Vandevjen Olsen