Uvanlig. Morten Nygård blir å treffe under åpen himmel, på stien til Litlefjellet, fra og med søndag førstkommende til og med søndag 12. juli. Han setter stor pris på besøk...
(Foto: Privat)

Uvanlig. Morten Nygård blir å treffe under åpen himmel, på stien til Litlefjellet, fra og med søndag førstkommende til og med søndag 12. juli. Han setter stor pris på besøk... Foto: Privat

Kunst i natur med levende innstallasjon

Kunst i Natur i tilknytning til Norsk Fjellfestival, har i år flere deltagende kunstnere og mer spennende program enn noensinne.

Giorgos Sikomitellis er spesielt invitert i år. Han er en kjent kunstner (og musiker/sanger) på øya Lesvos i Hellas. Giorgos jobber særlig mye med tre, og denne harpa har han laget for Kunst i Natur.

Han kommer til å ha en performance og spille på den under åpningen søndag den 5. juli. Instrumentet blir stående på fjellet slik at forbipasserende også kan bruke den.

Åpner søndag

Åpning av Kunst i Natur finner sted søndag 5. juli. Lørdag kveld, 4. juli, åpner utstilling i Galleri Innsikt på Grøtta i Isfjorden. Her vil blant annet Svein Gunnar Rydjord spille og synge.

– Vi ønsker velkommen til egen åpning av vårt prosjekt. Oppmøte der stien til Litlefjellet begynner (innerst i Vengesdalen) søndag 5. juli. Det fleste kunstnerne vil være tilstede, og vi vandrer rundt og ser og opplever. Åpninga av Kunst i Natur erstatter kunstvandringa vi tidligere har brukt å ha, opplyser Gunn N. Morstøl til Åndalsnes Avis.

– Vi markerer også innledning av Morten Nygårds deltagelse i Kunst i Natur. Han er vår levende, mediterende installasjon under hele fjellfestivaluka. Han har ikke med seg mat og drikke, og besøkende inviteres til å besøke han, samtale om livet og om frihet, og dele mat og drikke med han. Avslutning for Kunst i Natur og Morten Nygårds prosjekt blir ved plassen der han sitter, langs stien vel halvveis opp til Litlefjellet søndag 12. juli. Han sitter innunder ei berghylle med et ti meter langt maleri som blikkfang, fortsetter Morstøl som har tova et liggeunderlag til ham for anledningen.

– Vi er veldig spente på hva som skjedde denne uka, om folk følger opp og besøker han, gir han mat og drikke, og samtaler eller mediterer i lag med han. I Rauma har vi som kjent tre kjerneverdier (Saamarbeidsvillig, Ekte, Raus). Hvor rause er vi når det kommer til stykket? Når Morten Nygård har fått kommet seg ned i bygda, fått seg en dusj og mat, inviterer vi til foredrag og dialog med Morten Nygård i Galleri Innsikt om ettermiddagen søndag 12.juli.

Hele natta...

Utstilling i Galleri Innsikt har vært en form for bonus for deltagerne i Kunst i Natur helt siden starten i 2002. En må delta i prosjektet på fjellet for å få lov å delta i galleriet i denne perioden.

– Litt humoristisk sagt kan en si at vi har Galleri Utsikt på fjellet, og Galleri Innsikt i bygda. Når meditasjon og dypere innsikt om livet får plass slik den gjør i år, begynner Galleri innsikt å leve opp til navnet slik det var ment allerede fra starten. Andre spennende ting knytta til Kunst i Natur og årets arbeidstittel Lyden av frihet er GongPuja natta mellom 7. og 8. juli ute omtrent der stien til Litlefjellet starter. Tor-Arne Håve og 4-5 andre Gongmastere vil spille for oss gjennom hele natta. Det spilles mykt og forsiktig, slik at vi skal kunne sove. Arrangementet er støtta av Miljøagentene og Naturvernforbundet i forbindelse med Friluftslivets år, og medlemmer av disse organisasjonene, samt Natur & Ungdom slipper å betale for å delta, sier Morstøl videre.

Deltagere i Kunst i Natur 2015 : Giorgos Sikomitellis, Helena Marika Ekenger, Halvard Hatlen, Anne Øien, Morten Nygård, Hannah Streefkerk, Greger Ståhlgren, Ilona Fintland, Agneta Segerfelt, Gjertrud Hals, Geir M. Brungot, Guri Berg, Gro Eide, Ann Mari Arneberg, Gunvor Tangrand og Gunn N. Morstøl.

Mer å lese på Åndalsnes Avis:
Siste nyheter

Varmet opp for favorittbandet

Da tyske Rage skulle spille i Oslo i helgen, ba de Johan og bandet hans om å varme opp.

Flue på plate

Slipper singel fredag.

Lover ny opplevelse

– Det er egentlig en helt ny og mye større produksjon i år, sier Frode Larshus om årets Spectacular-forestilling.

Raumaværinger med heimekjært debutalbum

Musikken og tekstene er veldig knytta til heimplassen.

Reiselivsjournalister besøkte Romsdal:

Målløs av Rauma-naturen

Internasjonale journalister fikk oppleve Rauma på sitt aller vakreste. Søndag var de på Istra.

Debatt

Hvilken vei vil kommunen gå?

"Forslaget uttrykker en diskriminerende vurdering av arbeidsinnsatsen til mennesker med utviklingshemning."

Her vinglekjøres det «stadig vekk»

Politiet forteller om en litt uventa årsak.

Savner halleluja-stemning om ny kirke

Lederen i fellesrådet ber menighetsrådet skynde seg.

Sekundstrid i teten

Det var ikke mange sekundene som skilte Iver Synstnes Hole og Bård Indredavik.

Her er det mye løpsglede!

Se bildeserien fra lørdagens løpsarrangement.

Mye folk på markedet

Vårmarked i Isfjorden lørdag. Sjekk bildeserie.

I kø for å støtte

Åndalsnes damekor hjelper ALS-ramma familie.

ÅIF fyller 100 år

– Har samlet folk fra alle deler av samfunnet

ÅIF har betydd mye for mange gjennom klubbens hundre år.

Stort skred i Romsdalen

Skredet gikk trolig bare minutter før Hans Kristian Myrabø kom joggende inn i området.

Inn i toppstilling i fylkeskommunen

Skal lede og utvikle en region med 50 ansatte fordelt på ni kommuner.

Vurderer rasfaren

Avgjørelsen vil bli tatt mandag.