- Jeg fikk veldig mange gode tilbakemeldinger på Facebook, forklarer Tove Nybø, om hvorfor hun fikk tro på at bildet hun tok på Tarløysa i sommer kunne være verdt noe.

Hun tok gode tilbakemeldinger på ordet, og sendte det inn til en konkurranse i NRK. Der ble bildet like godt kåret til "Sommerens Blinkskudd".

Nå har bildet også nådd helt til topps i konkurransen som Norsk Fjellfestival arrangerer hvert år. Festivalen gir nemlig ut en kalender og bildet til Nybø er kåret til vinnerbilde, som skal pryde kalenderen for 2015.

- Men det er et mobilbilde, og oppløsninga var litt for dårlig til å blåse bildet så mye opp. Derfor laget vi to forslag. Ett forslag med et annet bilde med god nok oppløsning og ett forslag med Nybø sitt bilde, sammen med flere andre bilder.

- Så fikk våre sponsorer stemme over hvilken av de to kalendrene vi skulle går for, og flertallet gikk for kalenderen med flere bilder, sier leder for Norsk Fjellfestival, Solrun Sylte.

Utsnitt av festivalkalenderen til Norsk Fjellfestival for 2015. Foruten Tove Nybø er det Matti Bernitz, Helen Todal Liestøl, Stine Furu, Ragnhild Bakke, Heidi Leren (Anunatak AS) og Ole Kåre Nyhagen som har tatt bildene.

Foruten premier fra Norsk Fjellfestival, fikk Nybø også gavekort for 1000 kroner på Rauma Kulturhus, av Åndalsnes Avis.

- Vi samarbeider med festivalen om denne konkurransen. Vi som lokalavis er avhengige av at folk tar bilder og sender til oss, for å få til en best mulig dekning av festivalen. Mange tenker at bilder tatt med mobil ikke er bra nok. Her er beviset på det motsatte. Og vi ser på Norsk Fjellfestival som et positivt arrangement, sier redaktør og daglig leder i Åndalsnes Avis, Lars Smisethjell.

Juryen som kåret vinnerbildet besto av Solrun Sylte, Evy Kavli (fotograf og journalist) og Emma Julie Jensen (grafisk designer hos Anunatak AS).

- Jeg ser ikke på meg sjøl som hobbyfotograf, men jeg har nok blitt litt mer interessert nå. Da jeg tok bildet var det helt spontant, men jeg så jo at det var fint der oppe. Vi tok masse bilder den kvelden og alle ble fine.

- Stas å ha bildet på kalenderen?

- Ja, klart det, sier Tove Nybø.