-Da biblioteket åpnet i 2007 var det et foregangsbibliotek her i landet. Vi hadde et stort utvalg av bøker. Det var mye skolebesøk. Vi hadde fylkets eneste bokbuss. Biblioteket ble brukt som studieplass, og som møteplass.

Slik åpnet Christel Siem, tidligere kulturhussjef og nå medlem i aksjonsgruppa for Rauma folkebibliotek, støtteaksjonen onsdag. Og det var mange som hadde tatt turen for å vise støtte. Ikke minst var småbarnsforeldre sterkt representert, og mange av de hadde med seg sine små håpefulle.

Rektor ved Åndalsnes ungdomsskole, Geir Grav, understreker viktigheten av et godt bibliotektilbud. - Å være god til å lese er en viktig grunnpilar, sier han.

Et godt bibliotektilbud i dag og i framtida er kanskje aller viktigst for disse. En som er enig i akkurat det er rektor ved Åndalsnes ungdomsskole, Geir Grav.

- I skolen er vi opptatt av at barn og unge skal bli aktive og dyktige lesere. I det arbeidet er det viktig å ha et oppegående bibliotek som er med på å skape leselyst, og som kan gi faglige bidrag i et fruktbart samarbeid mellom institusjonene. Leselyst og leseferdighet er grunnpilarer i livet, ikke bare i skolen.