Den siste helga i november skal Rauma gospelkor synge på tv for første gang. Det skjer i det direktesendte programmet fra Vår Frues kirke i Trondheim der 200 kor fra hele landet skal være med på et ekte kormaraton.

Den nye salmeboka skal synges fra perm til perm. 899 salmer skal synges og alt overføres direkte på NRK 2.

– Vi skal synge to ganger. En gang på dagen og en gang midt på natta, forteller dirigent Paul Magne Venås. Han legger til at fire salmer skal synges fra halv to om natta og fem salmer på dagen, sammen med andre kor.

– Vi skal også synge alene med solisten Solveig Leithaug som er bosatt i USA og som har gitt ut flere plater. Det blir spennende, sier Paul Magne og føyer til at noen av salmene de skal synge er etter eget ønske.

Andre er de pålagt å framføre.

– Så nå blir det mye øving framover?

– Vi er vel egentlig tiltenkt rollen som forsangere for folk som vil sitte heime i sofaen og synge med, men vi skal øve så mye at vi skal gjøre det skikkelig på tv, sier dirigenten og forteller at rundt 25 korister har sagt seg villig til å være med på opplegget som fører til to overnattinger i trønderhovedstaden.

– Hvorfor har dere meldt dere på?

– Fordi det høres artig ut og ikke minst fordi det er både givende og interessant å treffe og å høre så mange andre kor som vi kommer til å gjøre her. Og så er det en lettvint måte å komme på tv på da, sier Paul Magne Venås.