– Det er kjempestas – på minst to måter. For det første er det en anerkjennelse av det jeg driver med. Jeg holder jo på med mitt. For det andre er det er noe med det å bli sett. Det er en stor oppmuntring – og selvsagt kjærkomne arbeidspenger, sier Heidi Rødstøl over telefon fra årsmøtet i Bildekunstnere i Møre og Romsdal som foregår i helgen.

Der er hun med i styret.

– Er det noe spesielt pengene skal gå til?

– Det vil nok gå hovedsakelig til produksjon. Jeg har mange bilder jeg ønsker å få ferdigstilt. Jeg printer bilder på aluminiumsplater og det er der jeg vil bruke mesteparten av pengene.

– Hva holder du på med for tiden?

– Jeg har gått litt videre fra romdelingen jeg jobbet mye mer før. Jeg lager fremdeles illusjoner, men på en litt annen måte. Det er mer foto og jeg jobber med å gjøre bildene negative – lys og skygge bytter plass. Det er en kombinasjon mellom maleri og foto, og jeg har gått mer over til tradisjonelle stilleben, forklarer hun.

– Hvor jobber du ?

– Jeg var så heldig å få støtte til å opprette et atelier fellesskap for to og et halvt år siden i Molde. Sammen med to andre kunstnere deler vi det gamle kunstnersenteret i Molde; en gammel trevilla, der vi arbeider, holder utstillinger og kurs.

– Så du lever av å være kunstner?

– Jeg lever av min kompetanse, som kunstnerkonsulent. Jeg lever ikke av å selge så mye, men det er kunst i alt det jeg holder på med.

– Vil det komme noen utstillinger i nærmeste fremtid?

– Jeg skal være med på en gruppeutstilling i Ålesund og så har jeg et prosjektrom i huset der jeg vil holde en separatutstilling om litt, sier hun.

Kunstner Heidi Rødstøl sine bilder er en kombinasjon mellom foto og maleri der lys og skygge har byttet plass. Foto: Privat