Det var ordfører Lars Olav Hustad som sto for åpningen av barnas egen utstilling på Rauma kulturhus, der barnehagene i Rauma deltar.

– Jeg har smugtittet på utstillingen nå før åpningen, og det er virkelig flott, det som dere har laget, roste ordføreren barna.

Med temaet «La meg skape» blir barnehagedagen i år markert med at alle barnehagene har laget kunst som de stiller ut. Barnehagedagen markeres i mars hvert år, og formålet er å synliggjøre hva barna får oppleve, erfare og lære i barnehagen.

Barna sang «Morgendagens søsken» sammen, og feiret utstillingen med kanapeer, «boblevann» og rød løper.

– Det er fremdeles for dårlig kjennskap til innholdet i det pedagogiske arbeidet i barnehagene, både blant politikere, foreldre og andre. Derfor har vi invitert alle så de kan få se hva våre yngste innbyggere kan bidra med inn i fremtiden, sier Renate Remen Næss i Rabben Barnehage, Tomas G. Hage i Myra Barnehage og Sylvi Uren Bjørlykhaug i Tryggheim Barnehage, som sitter i arrangørgruppa.

Barnehagedagen er en nasjonal markering. Kunst, kultur og kreativitet er valgt som tema.

– For å skape noe nytt og finne bedre løsninger i framtiden, må barna få erfare at deres initiativ og tanker kan føre til utvikling av noe helt nytt. Kunst og håndverk er både kreativt og praktisk, og det bidrar til å knytte sammen kulturarv, tradisjoner og nyskaping

Latter: Lars Olav Hustad hadde fått utdelt en stor saks, men særlig skarp var den ikke. Derfor tok det litt tid å få erklært kunstutstillingen åpen. Foto: Stine Vandevjen Olsen
Åfarnes barnehage. Foto: Stine Vandevjen Olsen
Innfjorden barnehage og Myra barnehage. Foto: Stine Vandevjen Olsen
Rabben Barnehage i Isfjorden. Foto: Stine Vandevjen Olsen
Alle var med på å synge "Morgendagens søsken". Foto: Stine Vandevjen Olsen