De sier en rørt og stolt Ingrid Sæbø fra Måndalen, like etter lørdagens konsert i Voll kyrkje, der nærmere 300 jazzinteresserte hadde møtt fram.

Ingrid som er bosatt i Oslo og lever av musikken, har blitt en profesjonell musiker. Hun har mange spennende eventjobber, og spiller ofte konserter både på Østlandet og ellers i landet.

Tydelig ydmyk og spent, startet Ingrid konserten med et nydelig solonummer, før hun rørt og beveget takket for at så mange hadde tatt turen til hennes første konsert i heimbygda. Flere av hennes nummer var sjølkomponerte, der noen av låtene var dedikert til tantebarn og ikke minst hennes far Dagfinn som snart fyller 75 år.

Stjernelaget Ingrid fikk med seg, besto av Tricia Bouttè-Langlo fra New Orleans som vokalist, Askjell Molvær fra Sula på piano og orgel, og Tommy Hattrem fra Molde på kontrabass. Både vokalisten og pianisten er begge kjent fra Ytre Suløens Jazzensemble. Kjell Peder Gyldenskog og Andreas Berg Alnes fra Rauma sørget for perfekt lyd og lyssetting.

– Hvorfor egen konsert i heimbygda?

– Hvor går vegen videre for deg som musiker?

– Mine planer videre som saksofonist, er å spille og glede andre så mye jeg kan. Jeg ønsker å spille inn enda mer egenkomponert musikk, og spille sammen med andre musikere som brenner for musikken like mye som jeg gjør. Slike musikalske øyeblikk som her i Voll kyrkje, betyr svært mye for meg, sier Ingrid, meget stolt over både publikum og sitt musikalske stjernelag som bidro til å skape den følelsen hun på forhånd hadde håpet på.

Gode tilbakemeldinger

Både publikum og musikerkollegaer overgikk hverandre med ros og takknemlighet for det Ingrid har fått til som musiker. Terningkast 7, rørende, sterkt, fantastisk, og gripende, var noen av tilbakemeldingene fra publikum etter en sterk og god konsertopplevelse.

– Jeg har vært heldig å kjenne Ingrid i mange år både som musiker og god venn. Det er lenge siden at jeg visste at Ingrid ville bli en spesiell musiker, sa den kjente vokalisten fra New Orleans, Tricia Bouttè-Langlo, og uttrykte stor glede for å få være med på denne konserten.

Klokker i Voll kyrkje, Solveig Ulseth Vold, takket Ingrid med blomster og konfekt for en himmelsk og opplevelsesrik konsert. Hun har kjent Ingrid siden hun var liten, og nå fikk den pensjonerte læreren takket Ingrid for god musiker og ambassadør for bygda.

– Det er en mann jeg har invitert hit, som i mange år har betydd så utrolig mye for meg. Jens Arne Molvær (77) har vært min mentor siden jeg var 13 år. Siden jeg ikke har opplevd å ha min egen bestefar, tok han den rollen også, sa Ingrid som ikke klarte å skjule sine tårer.

– Jeg elsker å dele følelser med publikum når jeg får spille min egen musikk, sier saksofonist Ingrid Sæbø (34), takknemlig og meget overveldet over at så mange kom på hennes første «solokonsert» på heimebane i Voll kyrkje.

Konserten ble avsluttet like vakkert som den begynte. Ingrid og stjernelaget framførte hennes favorittlåt, «What a wonderful world» til stående applaus fra et tilfreds publikum. Som takk tilbake fikk de et ekstranummer, mens de fortsatt ble stående og applaudere.