Vi møter Marianne og dattera Johanne (5) onsdag morgen på Sandnes bedehus. Temperaturen inne tyder på at det er en stund siden forrige gang det var aktivitet på bedehuset. Men når søndagen kommer, blir det varme – på flere måter.

Den ene sida av rommet er fylt opp med stoler, på den andre sida er det bord og stoler. Og helt fremst er det spent opp et stort bilde. Ved siden av brenner det lys. Alt er klart for en ny søndagsskole på søndag.

En arv som må formidles

– Det er kjekt å fortelle om Jesus og alt han har gjort for oss. Og så er det en arv som vi har som norsk folk; å formidle historien som står i Bibelen. Det er mange spennende historier som er kjekk å fortelle til ungene, sier Marianne Hovde Nedland, som er søndagsskolelærer på Sandnes bedehus.

– Det går i arv

Marianne har sjøl vært søndagsskoleelev, i Øksendalen, der hun vokste opp.

– Pappa hadde søndagsskole der, så det går i arv, ler søndagsskolelæreren.

Deltakelsen på Sandnes bedehus er det heller ikke noe å si på. Det har møtt opp mellom fire og ti barn.

– Er det søndagsskole hver søndag her på bedehuset?

– Litt annenhver- og tredjehver søndag. Alt ettersom det passer med kirkene rundt om i området. Når det er gudstjenester på Holm eller i Eidsbygda, så er det ikke søndagsskole her.

Tre timer aktivitet

Hun sier at ungene synes det er kjekt å komme.

– Vi har samling hvor de leter etter skattekista, tenner lys, gir en gave til misjonsprosjektet, forteller bibelhistorien og synger sanger. Etterpå er det litt tegning ved bordene eller aktiviteter nede i kjelleren, hvor det er mange forskjellige spillaktiviteter.

– Når vi har leiket litt, så er det mat; frokost eller lunsj, alt ettersom.

De begynner 10.30 og er ferdig i tolvtida.

– Men en kan gå når en vil, forteller Marianne, og ønsker velkommen til søndagsskole i Sandnes bedehus førstkommende søndag.

Lyset er tent: Det er lys på Sandnes bedehus. Minst en søndag i måneden er det søndagsskole for barna.Foto: Per-Kristian Bratteng Foto: Per-Kristian Bratteng