Geir Grav leder arbeidet med å jobbe fram ei kulturminneplan for Rauma kommune. Nylig var planprogrammet på høring.

– Det neste blir å få oversikt over alle kulturminner i kommunen, og deretter prioritere, sier Grav som håper folk kjenner sin besøkelsestid når han allerede i uka som kommer starter med det første folkemøtet.

– Hvorfor skal folk komme?

– Det er mange som sitter på god kunnskap innen både landbruk, industri, samferdsel, turisme og andre aktuelle tema. En del sitter også som eiere av kulturminner. Alle kan komme med innspill på hvordan vi skal ta vare på kulturminnene våre, og hvordan vi skal bruke dem i både samtid og framtid.

– Kommunen sjøl bestemmer

Grav forklarer at oppdraget fra nasjonale myndigheter er å verdisette og prioritere kulturminner i kommunen.

– Men det er vi som bestemmer hvilke. For å få til det er vi avhengige av innspill slik at vi får en brei og god prosess, sier han.

Grav har tidligere tatt til orde for at arbeidet med kulturminneplan skal ende opp i en klar spissing og at arbeidet skal ende opp i en dynamisk plan som skal rulleres minst én gang i kommunestyreperioden.

Isfjorden først ut

Første møtet er på Isfjorden skole 22. januar. Neste møte blir på Framhald 5. februar. For Nordsida blir det folkemøte på Mittet skole 12. februar, og for Sørsida blir det på Vågstranda skole den 14. februar.

Ifølge riksantikvaren.no er kulturminner alle spor etter menneskers liv og virke i vårt fysiske miljø. Det omfatter også steder det knytter seg historiske hendelser, tro eller tradisjon til.