Kinosjef Marit Sigvaldsdatter Scheide er strålende fornøyd med å ha fått de to til Rauma når filmen skal vises og sier dette er en sjanse til å møte skuespillerne i den delvis lokalproduserte filmen.

Ingar Helge Gimle har fått strålende kritikker for sin rolleprestasjon. Filmen er i stor grad er filmet på ulike steder i Møre og Romsdal; Rauma, Isterdalen, Tresfjorden, Aukra, Ona, Eide og Atlanterhavsveien.

- "Rett vest" er en varm og morsom feelgoodfilm om alt det vakre som kan komme ut av sorgen, sier Scheide.

Filmen omhandler vikarlæreren Kasper (Benjamin Helstad), som mister jobben samme dag som hans far Georg Margrethe (Ingar Helge Gimle) får et mentalt sammenbrudd i kjølvannet av hans kones bortgang. For å komme seg vekk fra elendigheten bestemmer de seg for å reise over fjellet til øya Ona, for å representere Kaspers nylig avdøde mor i norgesmesterskapet i quilting.

I filmens mange biroller finner vi et stjernelag av norske skuespillere; Iben Akerlie, Anne Krigsvoll, Reidar Sørensen, Trine Wiggen, Birgitte Victoria Svendsen, Ine Jansen, Henrik Mestad, Bente Børsum og Per Schaanning. Filmen er regissert av Henrik M. Dahlsbakken, som i 2016 var aktuell med både Sensommer og Cave.