Sammen med den jevngamle kompisen, William Melbø, er Henrik Oshaug Trippestad blant de med lengst fartstid i Rauma kulturskole. Begge begynte som elever ved Rauma kulturskole i 3. klasse.

Denne uka har det vært hektisk øvingsaktivitet på kulturhuset. For fredag og lørdag er det forestilling. Og i år som i fjor tar kulturskolens juleforestilling utgangspunkt i NRK sin populære adventsserie «Jul i svingen».

– Vi feila så det grein

Tirsdag ettermiddag var kompisene Melbø og Trippestad å finne i bakre rekke i orkesteret, blant helt unge musikkskoleelever. Noen av dem har nylig hatt sine første timer med instrumentet.

– Det er klart at det kan være irriterende med en sur klarinett i øret hver øving, men der har også vi vært, sier Melbø med et smil.

For det har blitt noen juleforestillinger for de to unge mennene.

– Vi har mang en gang sittet i halvmånen ute på scenen. Jeg husker vi spilte feliz navidad, og feila så det grein, forteller Melbø som håper folk tar seg tid til å komme på julekonsertene.

– Får mestringsfølelse uansett

– Jo flere som kommer, og jo flere som klapper, jo mer motiverende er det å være med. Det er viktig at de som er ferske får en god opplevelse, at de føler seg bra der og da, sier han videre.

– Hva synes dere om Jul i svingen som tema for juleforestillinga?

– Det er en fin serie som vi så på da vi var små. Og den er fortsatt koselig, jeg så faktisk en episode i går. Og så er musikken variert. Det er noen rocka låter med også, svarer Melbø.

– Hvorfor bør folk komme?

– Fordi det er ei koselig forestilling der man kan se unge og eldre samarbeide, svarer Melbø.

– Og så setter vi julestemninga. Det er også en fin sjanse for dem som er nye til musikken å få oppleve mestringsfølelse. Da er det viktig med folk i salen. Også vi føler på det. Mestringsfølelsen kommer uansett om det er en julesang eller rock vi spiller, sier Oshaug Trippestad.

Trommelærer, Filip Eidsvåg, poengterer at dette blir ei forestilling som hele familien kan kose seg med, ikke bare foreldre.