De tolv deltakerne fikk prøve seg på tre ulike typer lefse i løpet av kurset fredag og lørdag.

Kurset ble arrangert av Rauma Husflidslag.

– Alle deltakerne er veldig flinke, forsikrer Rigmor Malones, som er en av instruktørene.

Sammen med Ann Kristin Straume lærte hun bort mange tips og triks for å få vellykkede lefser.

Hun forteller at lefsebakst har lange tradisjoner.

– Fra gammelt av er dette julebakst, og damene pleide ofte å møtes for å bake lefse sammen. Litt som vi gjør her, forteller hun.

Rauma Husflidslag fikk låne kjøkkenet på Åndalsnes ungdomsskole.

– Man trenger ikke så mye utstyr, men man må ha takke, kjevle og en «snupinne». Det er både koselig og sosialt å bake sammen, også kan man jo hjelpe hverandre, forteller hun.

– Moro

De fleste kursdeltakerne var ferske lefsebakere, men de fikk raskt dreisen på teknikken.

– Det er veldig moro, og så smaker det jo så godt! Det er en teknikk å lære seg, men man får heller tåle at det blir noen sprekker i starten, ler Guri Asak Nilsen.

Husflidslaget har arrangert lefsekurs tidligere, men det er noen år siden.

– Jeg har vært litt borti lefsebaking tidligere, men ikke så mye. I sommer kjøpte jeg meg takke, så det passet perfekt å bli med på kurs og lære det skikkelig nå, sier Anita Johannessen.

– Viktig mattradisjon

En annen av kursdeltakerne, Renate Soleim, skal ta med seg kunnskapen hjem til Villa Vengetind.

– De besøkende er veldig opptatt av lokale mattradisjoner, og de liker at ting er laget fra bunnen. Jeg har ingen erfaring med lefsebaking fra før, men nå blir det lefse på bordet, sier hun.

Hun synes det er viktig å ta vare på slike mattradisjoner.

– Hvis ikke vi lærer det nå, hvem skal lære det videre til våre barn igjen, spør hun.