Raumarevyen og Holmemstranda Ungdomslag klarte likevel å få med hvert sitt innslag da årets NM-uttak ble gjort.

Det er nok en indikasjon på at det jobbes godt lokalt i revymiljøet. For det var over 400 som meldte sin interesse for å delta i NM og Norsk Revyfestival, som i år feirer 30-årsjubileum. Det innebærer at mer enn tre av fire som sendte inn sine bidrag før fristen gikk ut ble vraket. Juryen konkluderer med at det aldri har vært høyere nivå og vanskeligere å komme seg til Høylandet enn det som er tilfelle i dag. Jan Inge Holm er derfor fornøyd at det ble plass for lokale.

- Det hadde nok reist en delegasjon hit uansett. Men det er ingen tvil om at det setter en ekstra spiss på utflukten at vi har med lokale nummer. Det har vært en tradisjon at Raumarevyen står på scenen i det som er norsk revys fremste utstillingsvindu. Jeg tror faktisk det er bare en gang at vi ikke har vært i aksjon her. Det flotte med NM i revy er at alle de beste samles. Det blir naturligvis mye revy når så mange som lever og ånder for revy er sammen i flere dager, sa han.

Mange forestillinger

Han kan fortelle at det er hele 14 personer fra Raumarevyen som har installert seg på festivalcampen. De har tenkt å få med seg samtlige forestillinger. Det skal avvikles fem innledende forestillinger før juryen setter seg ned og plukker ut finalistene. Det kjempes i realiteten om 15 plasser ettersom fem vil være fordelt lørdag ettermiddag. Det deles nemlig ut en publikumspris på hver forestilling. Holm vet ikke om det er realistisk å håpe på finale.

- Det vil i så fall være en stor bonus ettersom vi har nådd vårt primære mål som var å komme hit. Nivået er så høyt at det skal mye til for å være et av finalenumrene. Når det er sagt så føler jeg at vi er fullt på høyde med de fleste her, sa Holm til Åndalsnes Avis. Verken han, de andre raumaværingene eller resten av revy-Norge vet hvordan juryen tenker. De jobber ut ifra bestemte kriterier og har en vanskelig jobb når de skal plukke ut finalenumrene.

Fikk god respons

Juryen ønsker ikke å kommentere uttak før til helga. de har så langt nøyd seg med å si at det kvalitetsmessig ser lovende ut. Cathrine Villa Slemmen og Jan Arild Langnes var de som var først ute av de lokale. Åfarnes-duoen som er en del av det gode miljøet i Raumarevyen, så ut til å ha god kontroll på spenningsnivået da de entret scenen. Begge viste seg frem for langt flere publikummere på Høylandet enn det de er vante med. Det er også i år solgt et femsifret antall billetter til de forskjellige forestillingene. Innslaget om det gamle ekteparet som mimret om den gamle «kurerradioen» fikk god respons.

Cathrine og Jan Arild kunne glede seg over at de fikk kontakt med publikummet. Det gjorde det enklere å slippe seg løs i en setting som var litt spesiell for revyartistene som er spente på om de får en ny mulighet lørdag kveld. I motsatt fall kommer de til å kose seg som publikum.